Liiga rankaisi Otto Karvista laitataklauksesta sekä Libor Sulakia ja Miro Karjalaista tappelusta – kuuma Kärpät–HIFK-ottelu poiki pelikieltoja

Kärppien Otto Karvista rangaistiin laitataklauksesta, jossa HIFK:n Rony Ahonen loukkaantui. Timo Heikkala / LEHTIKUVA

STT

Liigan kurinpito määräsi tiistaina kolmelle kiekkoilijalle pelikieltoja lauantain kiihkeästä Kärpät–HIFK-ottelusta. Kärppien Otto Karvinen sai kolmen pelin pannan laitataklauksesta sekä HIFK:n Miro Karjalainen kolmen ja Kärppien Libor Sulak kahden ottelun pelikiellon tappelusta.

Karvista rangaistiin laitataklauksesta, jossa HIFK:n Rony Ahonen loukkaantui. Ahonen ei jatkanut ottelua. Karvinen sai tilanteessa viiden minuutin rangaistuksen ja pelirangaistuksen.

Videotallenteen perusteella Ahonen oli kiekollisena pelaajana taklattavissa, mutta "haavoittuvassa peliasennossa" ja noin metrin irti laidasta.

Kurinpidon näkemyksen mukaan Karvisella oli hyvin aikaa havaita vastustajan peliasento ja vaarallinen sijainti laidan läheisyydessä.

– Kurinpitodelegaatio pitää Karvisen laitataklauksen tunnusmerkistön täyttävänä tekona, jolla on piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa, kurinpito perustelee rangaistusta Liigan nettisivuilla .

Kurinpidon mukaan Sulakin ja Karjalaisen tappelu ei liittynyt pelitilanteeseen

Sulak ja Karjalainen ottivat yhteen pelin viime sekunneilla. Molemmat saivat tappelusta viiden minuutin rangaistuksen ja pelirangaistuksen.

Tappelu alkoi aloitustilanteesta, kun ottelua oli jäljellä 14 sekuntia. Molemmat tiputtivat mailansa ja hanskansa, riisuivat kypärät ja aloittivat tappelun.

Kurinpito määritti kahakan ei-spontaaniksi tappeluksi, joka ei liittynyt pelitilanteeseen. Liigan linjan mukaisesti siitä seuraa ottelurangaistus.

Päätöksiin voi hakea muutosta valittamalla rangaistuksista Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut