Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa jyräsi PerPon täydellisesti lattian alle – "Peli oli samaa tasoa kuin harjoitus"

VaLePa piti sunnuntaina erinomaisen kenraaliharjoituksen ajatellen lentopallon miesten Mestaruusliigan keskiviikon huippuottelua tappiotonta Savo Volleytä vastaan. VaLePa murjoi Perungan Poikia 3–0.

PerPo sai ottelussa vain 38 pistettä ja niistä se teki itse vain 21. VaLePan onnistuneiden hyökkäysten prosentti oli 63, PerPon ala-arvoinen 25. Torjuntapisteet olivat VaLePan eduksi 11–2.

Sakari Mäkinen oli 17 pisteellä VaLePan tehokkain. Miikka Lemola teki vieraille kahdeksan pistettä. VaLePan ei tarvinnut pelata ykköskokoonpanolla, sivussa oli kokonaan Romans Sauss ja hakkuri Aaro Nikula pelasi vain kaksi erää.

Passari Mikko Esko pelasi koko ottelun ja oli jälleen erinomainen.

– Rasittavuudeltaan peli oli samaa tasoa kuin harjoitus. Oli nopein peli kaudella ja varmasti uran nopeimpia. Keskiviikon peli tulee nopeasti vastaan ja siksi pelattiin täysillä koko ajan, ei haluttu pitkittää, Esko sanoi.

Hurrikaani voitti ilman päävalmentajaakin

Hurrikaani-Loimaa varmisti kuudennen kerran peräkkäin Varsinais-Suomen paikallisotteluiden herruuden, kun joukkue voitti toisen kerran 3–0 Raision Loimun.

Näin, vaikka Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino jäi kotiin pojan koulussa tapahtuneen korona-altistumisen takia. Seuran fysioterapeutti ja entinen pelaaja Jani Niskakangas otti valmennusvastuun.

– Mehän voitimme Loimun viikko sitten 3–0 eli tuoreessa muistissa oli, miten he pelaavat. Loimu syötti hieman paremmin kuin Loimaalla ja siksi peli kesti hieman kauemmin. Ei Jussin poissaolo mitenkään näkynyt pelissämme, sanoi Hurrikaanin hakkuri Samuli Kaislasalo.

Ruotsalainen Johan Gruvaeus oli 19 pisteellä Loimun tehokkain. Kaislasalo ja Tapio Toiviainen tekivät vieraille 13 pistettä.

Tiikerit heräsi tauon jälkeen

Kokkolan Tiikerit hävisi niukasti kaksi erää vain yhden voiton sarjassa ottaneelle Karelian Hurmokselle, mutta piristyi pitkän erätauon jälkeen ja nousi 3–2-kotivoittoon.

Tiikerit aloitti ottelun ilman yleispelaaja Jere Mäkistä ja keskipelaaja Rami Rekomaata. Heidän paikallaan pelasivat kaksi erää Teemu Lahti ja Benjami Montonen.

– Pelaajia pitää kierrättää, eikä syy kahden erän häviöön ollut tuo, vaan se että Hurmos puolusti kaksi erää todella hyvin eikä tehnyt juuri virheitäkään, sanoi Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

Koko ottelun pelanneet nousivat totutusti tehokkaimmiksi, sillä Oskari Keskinen teki 26 ja Jiri Hänninen 22 pistettä. Myös Mäkinen ja Rekomaa ehtivät kolmessa pelaamassaan erässä kaksinumeroiseen saldoon.

– Kyllähän se rauhoitti tekemistä, kun oli tutut pelaajat vierekkäin voittoerissä, Keskisipilä sanoi.

Ville Louhela teki Hurmokselle 24 ja vanhaa seuraansa vastaan pelannut Lauri Jylhä 20 pistettä.