Kontiolahden ampumahiihdon maailmancup rajaa yleisömäärän puoleen

Kontiolahden ensimmäiset kilpailut järjestetään 28.–29. marraskuuta ja toiset viikkoa myöhemmin. Kuvaa maaliskuulta. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Ampumahiihdon maailmancup alkaa kahdella Kontiolahden kilpailuviikonlopulla, joissa rajoitetaan yleisömäärä noin puoleen edellisvuosista. Käytössä on 4 500 katsojapaikkaa, jotka on neljässä katsomossa jaettu rajattuihin lohkoihin.

Kontiolahden ensimmäiset kilpailut järjestetään 28.–29. marraskuuta ja toiset viikkoa myöhemmin 3.–6. joulukuuta.

Yleisömäärää rajoitetaan koronapandemian takia, jotta turvaväleistä olisi helpompi huolehtia.

– Tämä 4 500 paikan kapasiteetti rakennettiin ajatuksella, että turvavälit ovat mahdolliset täysillä katsomoilla. Tämän hetken lipunmyyntimäärillä tilaa ja turvavälejä on tarjolla reilusti ennakoituakin enemmän, Kontiolahden urheilijoissa lipunmyynnistä vastaava Jarno Lautamatti kertoi järjestäjien tiedotteessa maanantaina.

Jako alkaa portilta

Yleisö ohjataan heti sisäänpääsyporteilta eri katsomoalueille. Lisäksi yleisö, media ja joukkueet pidetään toisistaan erillään.

– Kaikki järjestelyt yleisökuljetusten perumisesta lähtien on suunniteltu turvallisuuden kautta, Lautamatti kertoi muista turvatoimista.

– Kaikki liput myydään ennakkomyyntinä. Tapahtumajärjestäjät käyttävät maskia kokoa ajan. Kontiolahden kunnan tavoin järjestäjä suosittelee vahvasti kasvomaskin käyttöä myös yleisölle.

Lisäksi yleisöä muistutetaan turvaetäisyyksistä ja käsihygieniasta.

Kisajoukkueet ovat kisapaikalla tiukimmin "kuplassaan". Maskipakko koskee myös urheilijoita hiihtouran ulkopuolella.

Tapahtumajohtaja Sami Leinonen kertoi, että järjestäjät seuraavat koronatilanteen kehitystä edelleen tarkasti.

– Pohjaamme toimintamme viranomaisohjeisiin. Jos suosituksiin tulee muutoksia, otamme ne huomioon järjestelyissä. Jos ohjeet kiristyvät ja alueelliset koronaohjeet estäisivät yleisön pääsyn paikalla, lippurahat palautettaisiin ostajille, Leinonen kertoi.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut