Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maradonan asianajaja vaatii tutkimusta kuolemasta: "Rikollista idiotismia"

Keskiviikkona kotonaan kuolleen jalkapallolegenda Diego Maradonan asianajaja Matias Morla kertoo pyytävänsä tutkimusta kuolemaan liittyvistä tapahtumista. Morlan mukaan esimerkiksi ambulanssin tulo kesti yli puoli tuntia. Asianajajan väitteistä kertoi torstaina muun muassa Marca-sivusto .

Maradonalla oli ollut erilaisia terveysongelmia, muun muassa kaksi sydänkohtausta. Vain muutama viikko sitten hänelle tehtiin leikkaus, jossa hänen päästään poistettiin verihyytymä.

– On käsittämätöntä, että ystäväni oli 12 tuntia ilman valvontaa tai tarkastusta näihin tehtäviin tarkoitettujen hoitajien toimesta. Ja ambulanssin tulo kesti yli puoli tuntia, se oli rikollista idiotismia, Morla kertoi.

– Tätä asiaa ei voi sivuuttaa, ja aion pyytää tutkimusta tapauksesta. Kuten Diego minulle aina sanoi: "Olet sotilaani, ole säälimätön", asianajaja jatkoi.

Maradonan ruumis tuotiin Argentiinan presidentinlinnaan

Diego Maradonan ruumisarkku tuotiin Buenos Airesissa sijaitsevaan Argentiinan presidentinlinnaan Suomen aikaa varhain torstaina.

Maradonan ruumis on kansallisen suruajan ajan eli torstaista lauantaihin presidentinlinnassa, jotta kansa saa käydä jättämässä jäähyväiset pelaajalle.

Vaikka Argentiinassa on vielä yö, sadat ihmiset ovat jo kokoontuneet hyvästelemään Maradonan.

Maradona kuoli kotonaan Tigressä hänen sydämensä pysähdyttyä. Hiljattain 60 vuotta täyttänyt Maradona oli marraskuun alussa aivoleikkauksessa, mutta hänet päästettiin kotiinsa toipumaan kahdeksan päivää leikkauksen jälkeen.

Napoli ehdottaa stadionin nimeämistä Maradonan mukaan

Napolin pormestari ehdottaa kaupungin jalkapallostadionin nimeämistä keskiviikkona kuolleen Maradonan mukaan. Argentiinalaistähti johdatti Napolin Italian liigan mestaruuteen vuosina 1987 ja 1990.

Maradonan taituruuden siivittämät mestaruudet ovat Napolin seurahistorian ainoat. Maradona oli aikanaan työläiskaupungin suursankari, eikä hänen muistonsa ole himmennyt. Keskiviikkona napolilaisfanit kansoittivat katuja kuultuaan Maradonan kuolemasta.

Pormestari Luigi de Magistris kommentoi Twitterissä, että San Paolo -stadionin nimi pitäisi vaihtaa Diego Armando Maradonan kunniaksi. Keskiviikkona stadion oli valaistu 60-vuotiaana kuolleen Maradonan muistoksi.

– Diego sai napolilaiset unelmoimaan, hän vapautti Napolin nerokkuudellaan. Hän toi meille onnea ja iloa, pormestari kirjoitti.

Maradonan vuodet Napolissa olivat sankaruuden lisäksi ongelmallisia. Hän ajautui huumekierteeseen, ja 1984–1991 kestänyt peliura Napolissa päättyi 15 kuukauden kilpailukieltoon kokaiinin käytön takia.

Napolin jalkapalloseuran omistaja Aurelio De Laurentiis arvioi RMC-radion haastattelussa, että San Paolo-Maradona voisi olla hyvä nimi stadionille.

Napoli kohtaa tänään Rijekan Eurooppa-liigan ottelussa. Ennen ottelua pidetään minuutin hiljaisuus Maradonan kunniaksi.