Ruotsi juhli naisten sprintin kolmoisvoittoa Rukalla, Pärmäkosken pitkä sarja katkesi

Krista Pärmäkoski kuului Rukan sprintin karsiutujiin. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Paavali Pastila, Petteri Ikonen / STT

Ruotsin naiset avasivat maastohiihdon maailmancup-kauden sprintin kolmoisvoitolla Kuusamon Rukalla. Hiihtäjälupaus Linn Svahn, 20, nappasi voiton ennen kilpakumppaneitaan Maja Dahlqvistiä ja Jonna Sundlingia.

– On hienoa olla kahden ruotsalaistytön rinnalla. Meillä on vahva joukkue, ja on hienoa näyttää mihin pystymme. Tiedän, että lisää on vielä tulossa, viime vuonna kolme cupin sprinttivoittoa ottanut Svahn sanoi FIS:n haastattelussa.

Dahlqvist jäi Svahnille maalisuoralla reilut puoli sekuntia, Sundling 0,7 sekuntia.

Suomen naishiihtäjistä vain Katri Lylynperän ja Kerttu Niskasen puhti riitti erävaiheeseen. Perinteisellä lykityssä kilpailussa Lylynperä ja Niskanen jäivät perjantaina erissään neljänsiksi eivätkä päässeet välieriin. Kumpikin oli optimistinen kilpailun jälkeen.

– Hiihto tuntui suht terävältä. Se tietää hyvää normaalimatkoillekin. Fiilis on hyvä. Lähdin taistelemaan erään, mutta kurvissa ennen nousua ajauduin liukkaalla suksella ulkokaarteeseen, Niskanen ruoti.

Niskanen menetti asemiaan eikä puhti riittänyt iskuun enää lopussa.

– En muista, milloin olisin ollut täällä neljäs sprintissä (erässä). Yleensä viimeinen sija on ollut se, mikä on ollut otettavissa, 20:nneksi sijoittunut Niskanen jutteli.

Nousun yläosa valahti käsille

Lylynperä pisti lopputuloksissa sijan Niskasta paremmaksi.

– Aika lailla sellaista menoa mitä odotin ja toivoin. Tietysti toivoin, että olisin hätyytellyt välieräpaikkaa, mutta ei ihan vielä sinne asti riittänyt. Loppunousun yläosa valahti käsille. Jos olisin saanut kiihdytettyä, loppusuoralla olisi ehkä pystynyt yhden sijan napsaisemaan. Paukut oli syöty jo nousuun, Lylynperä sanoi.

Lauantaina edessä on kymmenen kilometrin perinteisen kilpailu, johon Norjan Therese Johaug lähtee suosikkina. Sprintissä Johaug eteni viimeisenä erävaiheeseen ja jäi 30:nneksi. Kilpailun jälkeen hän ei pysähtynyt kirjoittavan median tentattavaksi.

Normaalimatkoille tähtää myös Krista Pärmäkoski (32:s), joka Johanna Matintalon (31:s) tavoin karsiutui niukasti erävaiheesta.

– Joku voisi sanoa, että karvas maku jäi. Olen mennyt Rukalla aina jatkoon vuodesta 2008 lähtien, mutta jo eilen (torstaina) sanoin, että putkeen voi tulla katkos, Pärmäkoski kertoi.

– Hiihtona tämä oli vähän parempaa kuin viikko sitten (Suomen cupissa). Nyt oli terävämpää, Pärmäkoski alleviivasi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut