Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hirvonen ja Herola piristyivät cupin kärkikymmenikköön – yhdistetyn joukkue venyi varakilpailun mäkituloksista Rukan kisaryppään parhaaseen tulokseen

Suomalaiset yhdistetyn hiihtäjät nousivat Rukan kisojen päätöspäivänä maailmancupin kärkikymmenikköön. Eero Hirvonen kiri kilpailun toiseksi nopeimpana hiihtäjänä kahdeksan sijaa kahdeksanneksi ja Ilkka Herola kaikkein kiivaimpana hiihtäjänä yhdeksän sijaa kymmenenneksi.

Puuskittaisen tuulen takia kilpailussa jouduttiin turvautumaan torstaina varakilpailuna hypättyihin mäkituloksiin. Varakilpailu järjesti suomalaiset perjantain ja lauantain kilpailuja parempiin lähtöasemiin, mutta suomalaiset olisivat silti halunneet koettaa onneaan hyppyrissä.

– Lähtöpaikka oli edellispäiviä parempi, mutta en minä riemusta hyppinyt, kun mäki päätettiin perua, Hirvonen kertoi.

– Olin lähdössä luottavaisena päivän mäkikilpailuun. Uskoin, että minulla olisi ollut mäessä mahdollisuudet tätä parempaan.

Herola oli samaa mieltä.

– Minäkin olisin mielelläni kokeillut tuplaa ja kuittia, Herola sanoi.

Hirvonen odottaa huippusuoritusta

Ladulla suomalaisten vauhti oli yhtä hurjaa kuin edellispäivinä, vaikka Hirvonen tunsi jaloissa pientä uupumusta..

– Ei ollut minulta parasta hiihtämistä. Jalat olivat vähän tukossa kuten eilen, perjantain kilpailussa nopeimmin hiihtänyt Hirvonen kertoi.

– En ole täysin tyytyväinen, mutta hiihto oli ihan ok. Elimistö ei toiminut ihan parhaalla tavalla, ja minulla oli myös tekniikkaongelmia. Asento ei pysynyt hyvänä, ja minun pitäisi kyetä hiihtämään kovaa vauhtia helpommin.

Hirvonen arvioi hieman ristiriitaisissa tunnelmissa myös Rukan kolmen kilpailun kokonaisuutta.

– Minulla on hieno fiilis siitä, että perustaso on nyt niin paljon korkeampi kuin viime kaudella. Toisaalta tämä oli vain perustekemistä. Varsinaiset onnistumiset jäivät puuttumaan. Olisin kaivannut vähän parempaa.

Hirvonen iloitsi myös kevään polvileikkauksen tuloksista. Hän tuntuu päässeen kivuista eroon pysyvästi.

– On kivaa, kun ei tarvitse miettiä, mitä pystyy tekemään. Eikä tarvitse koko ajan säätää harjoittelua jalan kipujen mukaan, Hirvonen totesi.

Herola rikkoi Rukan ennätyksensä

Herola sivusi lauantain 11. sijalla uransa parasta Rukan maailmancupin sijoitusta. Sunnuntaina hän paransi pykälän.

– Tuli yksi tärkeä merkkipaalu tähän vaiheeseen uraa. Tuli vihdoin sijoitus top-kympissä, Herola virnuili Rukan vaikeuksilleen.

Rukan HS142-mäki on ollut Herolalle niin vaikea, että kokonaistulos oli lupaava. Jatkossa hän pyrkii Hirvosen kanssa isoille maailmancupin pisteille varsinkin kilpailuissa, joissa mäki ei ole niin hallitsevassa roolissa kuin Rukalla.

Maailmancup jatkuu 19.–20. joulukuuta Itävallan Ramsaussa. Siellä mäki kasaa hyppääjät tiiviiseen nippuun. Erot jäävät niin pieniksi ennen hiihto-osuutta, että vastustajat voivat olla helisemässä.

– Toivottavasti pystyn parantamaan viime vuodesta, Herola muisteli viime talven kahdeksatta ja neljättä sijaa Ramsaun kisoista.

Hirvonen haluaa vakiinnuttaa tasonsa.

– Olisi hyvä pitää hiihdon perustaso kärkikolmikossa ja saada mäkitaso 15 parhaan joukkoon, Hirvonen laskeskeli.

Ramsausta vahvistus Rukan noususuunnalle

Joulukuun ensimmäinen viikko menee suomalaisilta palautteluun. Joulukuun toisella viikolla yhdistetyn joukkue kokoontuu yhteisleirille.

– Viikko kotona. Sen jälkeen alamme hioa pieniä teknisiä asioita, ja päivitämme samalla varusteita, päävalmentaja Petter Kukkonen suunnitteli.

– Ramsausta odotan sitten jatkumoa Rukan kisojen kehitykselle.

Kukkonen odotti parempaa jo sunnuntain mäkisosuudelta, mutta suomalaisten suuntaa ei saatu tuulen takia tarkistetuksi.

– Meillä oli nihkeä lähtö Rukan kisaryppääseen. Siinä tuli näkyviin se, ettemme ole päässeet hyppäämään isosta mäestä, Kukkonen tiivisti viikon annin.

– Pystyimme silti petraamaan pienissä asioissa päivä päivältä. Minä näin suomalaisten suorituksissa paljon hyviä elementtejä.

Otto Niittykoski sinnitteli Rukan sunnuntain kilpailussa pisteiden tuntumaan sijalle 32, Leevi Mutru korjasi kurssiaan sijalle 34, ja Arttu Mäkiaho oli 40:s.