Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Diego Maradonan lääkärin toimia syynätään Argentiinassa – "Minulla ei ole mitään salattavaa"

Diego Maradonan aivoleikkauksen tehneen lääkärin Leopoldo Luquen toimia on alettu tutkia Argentiinassa liittyen jalkapallolegendan kuolemaan. Poliisi teki sunnuntaina kotietsinnän Luquen kotiin ja klinikalle.

Oikeuslähteiden mukaan Maradonan tyttäret Dalma, Gianinna ja Jana nostivat esiin huolensa siitä, millaista hoitoa Maradona sai sydänsairauteensa kotonaan Tigressä. AFP:lle kerrottiin, ettei virallista tutkintaa ole vielä aloitettu.

Maradona kuoli keskiviikkona 60-vuotiaana sydänkohtaukseen. Hänet haudattiin torstaina Jardin de Pazin hautausmaalle Argentiinan pääkaupungin Buenos Airesin laitamille.

– Tutkimukset jatkuvat. Puhumme todistajien kanssa, mukaan lukien perheenjäsenet, syyttäjien lähde kertoi.

Luque piti sunnuntaina aiheesta lehdistötilaisuuden, jossa hän esiintyi itkuisena.

– Haluat tietää, mistä olen vastuussa? Rakastin häntä, huolehdin hänestä, pidensin ja paransin hänen elämäänsä loppuun asti, Luque sanoi.

Luque sanoi tehneensä kaiken voitavansa, mahdottomaan asti. Hän kuvaili itsenään Maradonan ystävänä ja näkevänsä tämän isänään, ei potilaana.

Luquesta ja Maradonasta on levinnyt julkisuuteen yhteiskuva, jonka jälkeen ex-jalkapalloilija lähti sairaalasta kahdeksan päivää aivoleikkauksensa jälkeen. Kotonaan Maradona sai ympärivuorokautista hoitoa.

– Hänen olisi pitänyt mennä kuntoutuskeskukseen, mutta hän ei halunnut, Luque sanoi.

Luque ei osannut sanoa, miksei Maradonan kodissa ollut defibrillaattoria sydänkohtauksen varalta. Luque teki selväksi myös, ettei kotihoito ollut hänen vastuullaan.

– Olen neurokirurgi, hän painotti.

– Olen henkilö, joka on huolehtinut hänestä. Olen ylpeä kaikesta, mitä olen tehnyt. Minulla ei ole mitään salattavaa. Olen oikeuden käytettävissä.

Maradonan asianajaja Matias Morla on puolestaan vaatinut tutkimusta väitteistä, joiden mukaan ambulanssilla kesti yli puoli tuntia päästä jalkapallotähden taloon.

– Hänen talonsa eteen oli pyydetty ambulanssi. En tiedä, kuka on vastuussa, ettei ambulanssia ollut, Luque totesi.

Syyttäjävirasto odottaa nyt toksikologisten testien tuloksia Maradonan ruumiista.