George Russell pääsee Lewis Hamiltonin saappaisiin – Williams paljasti Mercedeksen suunnitelmat

Brittiläinen F1-kuljettaja George Russell Sakhirissa 26. marraskuuta. AFP / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Positiivisen koronanäytteen antaneen Lewis Hamiltonin tuuraajaksi on värvätty Williams-tallin kuljettaja George Russell. Williams kertoi keskiviikkona aamupäivällä, että tallin toista autoa ajaa ensi viikonloppuna Jack Aitken, koska talli on luovuttanut Russellin Mercedeksen käyttöön.

Bahrainissa ajetaan sunnuntaina formula 1:n MM-sarjan 16:s ja viimeistä edellinen kilpailu.

Russell, 22, on Mercedeksen junioriakatemian kasvatti. Kahden viime kauden ajan hän on kilpaillut formula 1:n MM-sarjassa Williamsilla saavuttamatta MM-pisteitä.

– Haluan kiittää Williamsin henkilökuntaa saamastani tilaisuudesta. Pukeudun viikonlopun ajaksi erilaiseen haalariin, mutta olen edelleen Williamsin kuljettaja ja kannustan tallia kaikissa tilanteissa, Russell kommentoi Mercedes-pestiä Williamsin tiedotteessa.

– Tämä on minulle hieno mahdollisuus saada oppia sarjan parhaassa tallissa, ja palaan sen ansiosta kehittyneenä kuljettajana takaisin Williamsille. Kiitän myös Mercedestä tästä tilaisuudesta.

Aitken kokeili Williamsia heinäkuussa

Aitken on Williams-tallin varakuljettaja. Hän ei ole kilpaillut formula 1:ssä, mutta ajoi tallin autoa Itävallan gp:n harjoituksissa heinäkuussa.

– Olen aivan haltioissani, kun pääsen viikonloppuna Williamsin rattiin. Olen iloinen myös Georgen saamasta tilaisuudesta, Aitken kertoi.

Mercedes ja Williams sopivat kuljettajavaihdosta tiistain ja keskiviikon välisenä yönä käydyissä neuvotteluissa. Williams lainaa Russellia Mercedekselle myös kauden viimeisessä kilpailussa 13. joulukuuta Abu Dhabissa, jos Hamilton ei ole silloinkaan kilpailukykyinen.

Mercedeksen toista autoa kuljettaa Valtteri Bottas.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut