Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Diego Maradonalle puuhataan omaa katua ja teema-aluetta

Viime viikolla kuollut jalkapallolegenda Diego Maradona voi saada nimikkokadun Buenos Airesiin. Kaupunginvaltuusto haluaa nimetä Maradonan mukaan osan kadusta, joka johtaa Argentinos Juniorsin stadionille.

Maradona aloitti ammattilaisuransa 15-vuotiaana Juniorsissa, jonka stadion nimettiin entisen pelaajasuuruuden mukaan jo vuonna 2004. Valtuuston suunnitelmat eivät rajoitu pelkkään katuun: stadionin ympäristöön suunnitellaan 30 korttelin kokoista turismin, urheilun ja kulttuurin teema-aluetta, joka olisi pysyvä kunnianosoitus Maradonalle.

– Mikään ei voi olla yhtä suuri ilo ja onni kuin se, mitä Maradona antoi argentiinalaisille. Ajattelemme, että tämä kulttuurin ja urheilun kierros voisi olla olennainen asia pitämään hänet hengissä nyt ja ikuisesti, valtuutettu Claudio Morresi sanoi.

Maradona johdatti Argentiinan maailmanmestariksi 1986 ja MM-finaaliin 1990. Pelaajauransa jälkeen hän valmensi Argentiinan maajoukkuetta muun muassa MM-kilpailuissa 2010, mutta oli otsikoissa enemmän siviilipuolen ongelmiensa vuoksi.

Legendaarinen jalkapalloilija kuoli sydänkohtaukseen 60-vuotiaana. Kuolemansa jälkeen häntä on muistettu ympäri maailman, ja esimerkiksi hänen pitkäaikainen seuransa Napoli nimesi stadioninsa Maradonan mukaan. Maradona ykköstähtenään Napoli voitti Italian mestaruudet 1987 ja 1990.