Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koskelan Akseli on vuoden 2020 jääkuningas

Ice King -tittelistä kisattiin lauantaina Mäntyvaaran talvisissa olosuhteissa toista kertaa. Jukka-Pekka Kauhanen paljasti jo ennakkoon, että hän pyrkii ajamaan lähdön suoraviivaisesti keulapaikalta. Napapiirin valloitus onnistui, vaikka Koveri heitti upean haasteen maalisuoralla.

– Avoimella tasolla lähtöpaikoilla on valtavan suuri merkitys. Koskelan Akselin bravuuri on ehdottomasti se, että ruuna pääsee juoksemaan keulassa tai ainakin lähellä kärkeä. Siksi oli selvää, että pyrin ajamaan lähdön keulasta, Kauhanen perusteli taktiikkaansa.

Valmentaja näki toisenkin tärkeän syyn, miksi Koskelan Akseli palasi pitkä tauon jälkeen voittajakehään.

– Talvikelillä jäädytetyllä radalla kaikki joutuvat juoksemaan pitkillä hokeilla. Monelle vastustajalle siitä voi olla haittaa, mutta Akselille se on paras alusta juosta. Se pääsee talvikengässä yhtä kovaa kuin kesäkelillä. Ei ykkössija helpolla tullut. Koveri antoi tiukan vastuksen ja teki tosi kovan juoksun.

Rue De Roi nappasi avauskohteessa ykkösrahat rankan esityksen päätteeksi. Se kiersi keulan rinnalle puolimatkassa ja oli selityksittä paras.

"Nyt ori onneksi onnistui"

Juankoskelta joulupukin kaupunkiin saapunut Heikki Mikkonen oli helpottunut mies, kun Kartier palasi seremoniapaikalle monien vastoinkäymisten jälkeen.

– Kevättalvella oli isompia terveyshuolia, ja syksymmällä sitten iski koko talliin virus. Nyt ori onneksi onnistui, Mikkonen sanaili.

No Limit Star oli Toto75-pelin suurimpana suosikkina keulasta kaiken luottamuksen arvoinen. Electric Eye Am puolestaan järjesti lähes pelaamattomana sellaisen jytkyn, että valtaosa mukana olevista kupongeista lensi laulukuoroon.

Illan päätteeksi ykkössijoilla juhlivat keulapaikalta lähtöä hallinnut Enge Barack ja Heat King -tittelin ravasi samalla taktiikalla Janita Luttusen valmentama Regent Zet.

Yleisöä ei radalla koronakurimuksen vuoksi ollut, mutta joulupukki sentään päästettiin onnittelemaan voittajia. Hänellä oli arvokas viesti myös koko Suomen kansalle.

– Toivotan kaikille tasapuolisesti oikein hyvää joulun odotusta. Pidetään lähimmäisistä ja eläimistä hyvää huolta, joulupukki virkkoi.