Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naisten lentopallomaajoukkue pelaa kesällä Kultaista liigaa

Naisten lentopallomaajoukkue pelaa ensi kesänä Euroopan Kultaisessa liigassa, mutta miesten maajoukkue jättää liigan kakkostason eli Hopeisen liigan väliin ja keskittyy syksyn EM-kotikisoihin Tampereelle.

Tapio Kangasniemen valmentama naisten maajoukkue ylsi vuonna 2018 Kultaisen liigan lopputurnaukseen ja oli neljäs. Vuonna 2019 sijoitus oli seitsemäs, mutta tämän vuoden karkelot jäivät pelaamatta.

– Pitkäksi venyneen koronapandemia-ajan jälkeen on hieno päästä suunnittelemaan kesää 2021. Toivo sen läpiviemiseksi on todella suuri, Kangasniemi kommentoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Naisten kalenteriin kuuluvat myös toukokuuhun siirtyneet EM-karsinnat. Niistä joukkue hamuaa toista kertaa peräkkäin paikkaa EM-lopputurnauksessa.

– Fokus on meillä tietysti totuttuun tapaan pelaajien ja pelin kehittymisessä, johon Kultainen liiga on ollut erinomainen väline aikaisempina vuosina, Kangasniemi sanoi.

Naiset pelaavat Kultaista liigaa kolmessa neljän joukkueen lohkossa, joissa kaikissa pelataan kaksi turnausta. Lohkojen voittajat ja isäntäjoukkue Bulgaria selviytyvät neljän parhaan lopputurnaukseen. Neljä parasta kuittaa tuntuvat palkintorahat, sillä voittaja saa 125 000 euroa ja nelonenkin 40 000 euroa.

Kultaisen liigan lohkot ratkeavat 18. joulukuuta. Lohkovaiheen turnaukset pelataan 28.–30. toukokuuta ja 4–6. kesäkuuta, ja lopputurnaus on 18.–20. kesäkuuta.

Miesten EM-leiritys alkaa huhti-toukokuussa

Miesten päävalmentaja Joel Banks pitää parempana, että maajoukkue leireilee ja rakentaa peliään kohti syksyn EM-kisoja kuin että pelaisi Hopeisessa liigassa. Banksin mukaan leiritys alkaa huhti-toukokuussa.

Suomi putosi vuonna 2019 Kultaisesta liigasta kerrosta alemmaksi, ja Hopeisessa liigassa vastus ei ole yhtä kova..

– Meidän fokuksemme on vahvasti syksyn omissa EM-kilpailuissa Tampereella. Joukkueen pitää saada keskittyä oikeisiin asioihin oikeaan aikaan ja rakentaa iskukykyä syksyyn, päävalmentaja linjasi.