Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bottas nopein toisissa harjoituksissa – Räikkösellä draamaa auton sytyttyä tuleen

Formula ykkösten kauden päätösosakilpailun Abu Dhabin gp:n harjoituspäivä päättyi dramaattisesti, kun Alfa Romeon Kimi Räikkösen auton takaosassa syttyi tulipalo. Räikkönen ajoi ajokkinsa radan sivuun, hyppäsi ohjaamosta ja meni avittamaan tulipaloa sammuttamaan saapunutta ratahenkilöstöä. Räikkönen otti lopulta itse ohjat käsiin ja sammutteli paloa vaahtosammuttimella.

– Nyt nopeasti h....ttiin sieltä, talli usutti radiolla Räikköstä pois ohjaamosta tilanteen kuumentuessa.

Räikköstä piteli ohjaamossa radiokaapeli, jota mies riuhtoi ja sai lopulta itsensä vapaaksi.

– Ei siinä mitään pelottavaa ollut. Harmi vaan, kun tuli syttyi, mutta sellaista se on. En tiedä mitä vahinkoa auton takaosaan tuli, en spekuloi sitä, mutta jotain vahinkoa sinne tuli. Lauantaina ajamme tietysti eri moottorilla ja vaihdelaatikolla, vähän lisähommia tuli tallin jätkille, Räikkönen totesi.

Päivän nopeimmat ajat merkittiin Mercedes-ajajille, joista Valtteri Bottas oli 0,2 sekuntia Lewis Hamiltonia nopeampi.

– Hyvin meni. Kaksi hyvää harjoitussessiota, auto tuntui heti hyvältä. Mutta kuten aina, töitä on vielä tehtävä koko kierroksen kestävän tasapainon kanssa. Joissain mutkissa oli vaikeaa etuosan kanssa, joissain toisissa takaosan kanssa, mutta kaiken kaikkiaan ei tässä kaukana olla kuten kierrosajatkin näyttävät, Bottas tiivisti.

Lauantain aika-ajoihin on miettimistä renkaiden osalta. Harjoituksissa medium-renkaat tuntuivat jopa paremmilta kuin softit.

– Hankalaa. En oikein saanut softeihin tuntumaa, joten siinä on tekemistä. Mediumit itse asiassa tuntuivat paremmilta, eikä niin pitäisi olla, Bottas mietti.

Hamiltonille gp-paluu oli "kuin ensimmäinen päivä koulussa"

Formula ykkösten maailmanmestari Lewis Hamilton teki paluun gp-radoille koronavirustartunnan jälkeen, kun kauden viimeinen gp avattiin harjoituspäivällä Abu Dhabissa. Viime viikonlopun Sakhirin gp:stä poissa ollut Hamilton oli kiitollinen päästyään takaisin leipälajinsa pariin, mutta hieman kokenuttakin miestä jännitti.

– Olin niin iloinen ja kiitollinen aamulla, siitä että olin jälleen mukana ja yrittämässä päättää kausi vahvasti. Tosi innoissani, tuntui kuin ensimmäiseltä päivältä koulussa (kesäloman jälkeen). Hetki meni totutellessa, mutta ei se hassummin mennyt, Hamilton sanaili GP Fans -sivuston mukaan .

– Ei minulle ole mitään todisteltavaa kenellekään, olen vain pitämässä hauskaa ja nauttimassa siitä, mitä teen.

Hamilton oli päivän avausharjoituksissa viides ja toisessa harjoitussessiossa toinen tallitoveri Valtteri Bottaksen jälkeen. Harjoitusten päättyessä britillä oli hankaluuksia vaihteiden kanssa, mutta hänen mukaansa mitään viikonloppua vaarantavaa ongelmaa ei ole.

– Oli aika sekava päivä, mutta huomenna (aika-ajopäivänä) kaikki on paremmin, tiedän sen.