Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karl Geiger kaappasi mestaruuden, Antti Aallon tasaiset hypyt riittivät 16. sijaan lentomäen MM-kisoissa

Mäkihypyn päävalmentaja Janne Väätäinen ihasteli lauantai-iltana MM-kilpailua Planican lentomäessä. Miehet pommittivat HS240-mäestä neljä hyppyä, ja Saksan Karl Geiger siunattiin lopulta maailmanmestariksi puolen pisteen erolla Norjan Halvor Egner Granerudiin.

Saksan Markus Eisenbichler otti pronssimitalin, ja tasaisesti 205–208,5 metriin ponnistellut Antti Aalto oli parhaana suomalaisena 16:s.

– Oli hieno kisa ja yksi tasaisimmista voittotaisteluista, jonka muistan, Väätäinen ihasteli.

– Ei voi kuin ihmetellä, miten tämän kokoisesta mäestä tehdään neljä suoritusta ja kahden parhaan eroksi saadaan vain puoli pistettä.

Geigerin kilpailuhypyt olivat pituudeltaan 241, 223,5, 240,5 ja 231,5 metriä. Granerud paransi hyppyjään kierros kierrokselta. Nousevan sarjan hypyt olivat 221, 229,5, 239 ja 243 metriä.

Aallon neljä kilpailuhyppyä olivat pituudeltaan 205, 208,5, 208,5 ja 207,5 metriä.

– Antti teki hyvän kisan, vaikkei huippuvetoa vielä nähty. Tasaisuus oli se juttu, joten nyt ei tarvita muuta kuin laadukkaita harjoituksia ja kisoja niin, että hyppy käy sitä kautta helpommaksi ja rennommaksi, Väätäinen kaavaili.

Hermo koetuksella kuin pilkkikalastuksessa

Väätäinen tietää Aallon kykenevän parempaan, mutta hän haluaa järjestää urheilijalle työrauhan.

– Nälkä kasvaa, ja Antti haluaa varmasti parempaa. Tulokseen ei kuitenkaan ole oikotietä. Tilanne edellyttää nyt kalaihmisen hermoja sekä urheilijalta että ympäristöltä, Väätäinen totesi.

Eetu Nousiainen ja Jarkko Määttä karsiutuivat henkilökohtaisessa kilpailussa jatkosta ensimmäisen kierroksen jälkeen. Nousiainen oli kilpailussa 36:s ja Määttä 37:s.

MM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina joukkuekilpailulla. Suomen joukkueessa hyppäävät Aalto, Nousiainen, Määttä ja Niko Kytösaho.