Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norja juhli ampumahiihdon naisten maailmancupissa – Suvi Minkkinen ylsi ainoana suomalaisena takaa-ajoon

Norja jättää Itävallassa jatkuvassa ampumahiihdon maailmancupissa muille maille vain murusia, jos niitäkään. Perjantaina oli Hochfilzenissä naisten vuoro temmeltää palkintopallilla, kun cup-kauden toisen ykköstilansa ottanut Tiril Eckhof johti pikakisassa Norjan kolmoisvoittoon.

Ammuntansa kanssa alkukaudesta tuskaillut Eckhoff tähtäsi 7,5 kilometrin sprintisssä makuupaikalta yhden kudin ohi, mutta kisan nopein hiihto riitti jättämään ilman sakkoja ampuneen Ingrid Landmark Tandrevoldin 7,6 sekunnin erolla toiseksi.

Norjan kolmoisvoiton varmisti Marte Olsbu Röiseland.

Suomen naisista korkeimmalla oli yhdellä makuusakolla 44:nneksi yltänyt Suvi Minkkinen. Mari Eder kamppaili puhtaasti sujuneen makuuammunnan jälkeen sijoituksista kärkikymmenikköön, mutta romahti pystypaikalla neljään hutiin. Loppusijoitus valahti 78:nneksi.

– On ollut aika haastavaa ottaa vastaan sitä, että on tullut tällaisia blackout-sarjoja. Makuulta olen ampunut kohtalaisesti, mutta pystyammuntaan on paljon kaatunut, Eder kertoi tiedotteessa.

Kun Venla Lehtonen oli pikakisan 84:s, Minkkinen oli suomalaisista ainoa, joka selviytyi lauantain takaa-ajoon.

– Ammunnan puolesta ihan hyvä suoritus, Minkkinen sanoi.

Eckhoffin muodonmuutos

Norjan Eckhoff aloitti maailmancupin marraskuun lopulla Kontiolahdella normaalimatkan 67. sijalla sorruttuaan ampumapaikoilla seitsemään pummiin. Seuraavana viikonloppuna Suomen itsenäisyyspäivänä hän tuuletti Kontiolahdella nolla-ammunnalla takaa-ajon voittoa.

Aina väkevä hiihtäjä Eckhoff jätti toiseksi tulleen Tandrevoldin pystypaikan jälkeisellä päätöslenkillä.

– Minulle kerrottiin, että olimme toisen ammunnan jälkeen tasoissa. Sukseni toimivat hyvin, ja se ratkaisi, Eckhoff sanoi Ruotsin Yleisradioyhtiö SVT:n mukaan.

Ennen naisten rynnäkköä sprintin palkintopallille Norjan miehet juhlivat torstain pikakisassa. Sturla Holm Lägreidin johdolla Norja otti miehissä neloisvoiton.

Kontiolahdella palkintopallisijoilla mässäilleen Ruotsin tahti on hivenen talttunut. Tasaisuutta Ruotsilla toki riittää, sillä Öbergin sisaruksista pikkusisko Elvira oli perjantaina viides, Hanna kuudes ja Linn Persson kahdeksas.