Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten Leijonien maalivahti yllättyi Edmontonin jäästä: "Vähän pehmeä"

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue pääsi Kanadassa ensimmäisten jääharjoitusten makuun varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa. Maalivahti Kari Piiroinen ehti jäälle ensimmäisenä.

– Tuntui hyvältä päästä harjoittelemaan. Saatiin taas vähän tatsia kiekkoon. Hyvä fiilis jäi ja tästä jatketaan kohti huomista, Piiroinen kommentoi Jääkiekkoliiton verkkosivuilla .

Piiroinen kuului MM-joukkueeseen jo vuosi sitten, jolloin Suomi jäi Tshekin-kisoissa neljänneksi. Hänen lisäkseen alle 20-vuotiaiden MM-kokemusta on viidellä pelaajalla, mutta Edmontonissa koetut olosuhteet ovat kaikille uudet.

Suomi matkusti kisakaupunkiin viime sunnuntaina ja oli neljä vuorokautta hotellihuonekaranteenissa, kunnes ovet aukesivat perjantaina. Karanteenin rauettuakin ohjeet liikkumiseen ja kontakteihin ovat kisakuplassa tarkat, kun pelaajat saavat käyttää vain tiettyjä kulkureittejä.

Lyhyt kiihdytys kohti otteluja

TuTo Hockeyn Mestis-joukkueessa tällä kaudella torjunut Piiroinen oli mielissään, että pääsi jäälle, mutta kuvaili Edmontonin NHL-joukkueen areenan jäätä "yllättäväksi".

– Se oli tänään vähän pehmeä. On vaikea sanoa, mistä se johtui, huomenna se voi toki olla taas erilainen, Piiroinen sanoi ja odotti lauantaina puolilta päivin paikallista aikaa alkavaa seuraavaa jääharjoitusta.

Hotellihuonekaranteenin aikana pelaajat tekivät itsekseen fysiikkaharjoituksia, mutta maalivahti myönsi karanteenijakson tuntuneen jäällä, kun edellisistä jääharjoituksista oli kulunut jo viikko.

– Harjoitus tuntui paljon raskaammalta kuin yleensä. Nämä ensimmäiset päivät ovat tällaisia.

Suomi kohtaa maanantain vastaisena yönä harjoitusottelussa Tshekin ja keskiviikon vastaisena yönä Yhdysvallat. Nuoret Leijonat aloittaa MM-urakkansa tapaninpäivän vastaisena yönä Saksa-ottelulla.