Lägreid ja Eckhoff pitivät Norjan värit ampumahiihdon kärkipaikoilla – "Kilpailu muistutti pikemminkin harjoittelua yksikseen"

Jo toissa päivän pikakisan Hochfilzenissä voittanut Lägreid ampui neljältä paikalta yhden pystysakon ja piti kärkipaikkansa 8,5 sekunnin erolla toiseksi kirineeseen Ranskan Jacqueliniin. AFP / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Norjalaiset Sturla Holm Lägreid ja Tiril Eckhoff pitivät pikakilpailujen kärkipaikkansa myös takaa-ajokisoissa, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui Itävallan Hochfilzenissä.

Sprintin voittajista Lägreid vei miesten 12,5 kilometrin takaa-ajon ja Eckhoff naisten 10 kilometrin kisan. Voittajia yhdisti se, että ykkössija oli kummallekin cup-kauden kolmas ja molemmat ampuivat yhteensä 20 laukauksestaan yhden ohi.

Maailmancupissa vasta viime maaliskuussa Tshekin Nove Mestossa debytoinut Lägreid, 23, on vakiinnuttanut paikkansa Norjan miesten maajoukkueessa tällä kaudella.

– Kun kisapaikalla ei ollut yleisöä, kilpailu muistutti pikemminkin harjoittelua yksikseen, Lägreid kertoi Kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBUn verkkosivuilla .

Hänellä on tämän kauden maailmancupista voitot Hochfilzenin pikakisan ja takaa-ajon lisäksi kauden avauksesta marraskuun lopulta Kontiolahden normaalimatkalta.

Norjan hallintaa

Naisten voittaja 30-vuotias Eckhoff on Lägreidiä huomattavasti kokeneempi huipputasolla. Hochfilzenin takaa-ajovoitto oli hänelle maailmancup-uran 16:s, ja saavutuslistalla on lähinnä Norjan viestimenestyksen ansiosta kuusi olympiakultaa.

Eckhoff aloitti cupin marraskuun lopulla Kontiolahdella normaalimatkan 67. sijalla. Seuraavana viikonloppuna Suomen itsenäisyyspäivänä hän tuuletti Kontiolahdella nolla-ammunnalla takaa-ajon voittoa.

Hochfilzenin toisena cup-viikonloppuna Eckhoff on ollut naisten kisojen kärjessä sprintistä takaa-ajoon kaiken aikaa.

– Tämä on suosikkistadionini, minulla on ollut täällä hyviä kisoja, Eckhoff kehui NTB:n mukaan.

Norjan hallinta maailmancupissa on väkevää, sillä naisten cupia johtaa Marte Olsbu Röiseland, Eckhoff on viidentenä ja kärkikymmenikössä on lisäksi kaksi norjalaista.

Miesten cup-kärjessä on Johannes Thingnes Bön johdolla kolme norjalaista.

Minkkinen onnistui

Suomen naisten kunniaa Hochfilzenin takaa-ajossa puolustanut Suvi Minkkinen onnistui hyvin. Pikakisassa 44:nneksi sijoittunut Minkkinen nousi ensimmäistä kertaa kaudella maailmancupin pisteille oltuaan 25:s.

Sijoitus on vain yhden sakon ampuneen Minkkisen cup-uran paras. Edellinen oli viime kauden 29. sija Ruhpoldingin takaa-ajosta.

– Hyvä mieli jäädä joululomalle tällaisen kisan jälkeen. Vihdoin sai vähän ulos sitä, mitä on itseltään odottanut, Minkkinen kertoi puhelimitse STT:lle.

Hänen ammuntansa on ollut pitkin syksyä vakaalla tasolla.

– Nyt olen saanut käännettyä ammunnassa ykkösiä nollaksi. Hyvällä ammunnalla top-20 on tavoitteena, Minkkinen sanoi, eikä aiheetta: nolla-ammunta olisi siivittänyt hänet lauantaina 20 parhaan joukkoon.

Minkkisen 25. sija on syyskauden maailmancupin parasta suomalaisantia Tuomas Harjulan Kontiolahden normaalikisan 14. tilan ohella.

– Tarkoitus on katsoa tässä lajissa kaikki kortit, kauppatieteitä Joensuun yliopistossa urheilun ehdoilla lukeva 26-vuotias Minkkinen sanoi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut