Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lägreid ja Eckhoff pitivät Norjan värit ampumahiihdon kärkipaikoilla – "Kilpailu muistutti pikemminkin harjoittelua yksikseen"

Norjalaiset Sturla Holm Lägreid ja Tiril Eckhoff pitivät pikakilpailujen kärkipaikkansa myös takaa-ajokisoissa, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui Itävallan Hochfilzenissä.

Sprintin voittajista Lägreid vei miesten 12,5 kilometrin takaa-ajon ja Eckhoff naisten 10 kilometrin kisan. Voittajia yhdisti se, että ykkössija oli kummallekin cup-kauden kolmas ja molemmat ampuivat yhteensä 20 laukauksestaan yhden ohi.

Maailmancupissa vasta viime maaliskuussa Tshekin Nove Mestossa debytoinut Lägreid, 23, on vakiinnuttanut paikkansa Norjan miesten maajoukkueessa tällä kaudella.

– Kun kisapaikalla ei ollut yleisöä, kilpailu muistutti pikemminkin harjoittelua yksikseen, Lägreid kertoi Kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBUn verkkosivuilla .

Hänellä on tämän kauden maailmancupista voitot Hochfilzenin pikakisan ja takaa-ajon lisäksi kauden avauksesta marraskuun lopulta Kontiolahden normaalimatkalta.

Norjan hallintaa

Naisten voittaja 30-vuotias Eckhoff on Lägreidiä huomattavasti kokeneempi huipputasolla. Hochfilzenin takaa-ajovoitto oli hänelle maailmancup-uran 16:s, ja saavutuslistalla on lähinnä Norjan viestimenestyksen ansiosta kuusi olympiakultaa.

Eckhoff aloitti cupin marraskuun lopulla Kontiolahdella normaalimatkan 67. sijalla. Seuraavana viikonloppuna Suomen itsenäisyyspäivänä hän tuuletti Kontiolahdella nolla-ammunnalla takaa-ajon voittoa.

Hochfilzenin toisena cup-viikonloppuna Eckhoff on ollut naisten kisojen kärjessä sprintistä takaa-ajoon kaiken aikaa.

– Tämä on suosikkistadionini, minulla on ollut täällä hyviä kisoja, Eckhoff kehui NTB:n mukaan.

Norjan hallinta maailmancupissa on väkevää, sillä naisten cupia johtaa Marte Olsbu Röiseland, Eckhoff on viidentenä ja kärkikymmenikössä on lisäksi kaksi norjalaista.

Miesten cup-kärjessä on Johannes Thingnes Bön johdolla kolme norjalaista.

Minkkinen onnistui

Suomen naisten kunniaa Hochfilzenin takaa-ajossa puolustanut Suvi Minkkinen onnistui hyvin. Pikakisassa 44:nneksi sijoittunut Minkkinen nousi ensimmäistä kertaa kaudella maailmancupin pisteille oltuaan 25:s.

Sijoitus on vain yhden sakon ampuneen Minkkisen cup-uran paras. Edellinen oli viime kauden 29. sija Ruhpoldingin takaa-ajosta.

– Hyvä mieli jäädä joululomalle tällaisen kisan jälkeen. Vihdoin sai vähän ulos sitä, mitä on itseltään odottanut, Minkkinen kertoi puhelimitse STT:lle.

Hänen ammuntansa on ollut pitkin syksyä vakaalla tasolla.

– Nyt olen saanut käännettyä ammunnassa ykkösiä nollaksi. Hyvällä ammunnalla top-20 on tavoitteena, Minkkinen sanoi, eikä aiheetta: nolla-ammunta olisi siivittänyt hänet lauantaina 20 parhaan joukkoon.

Minkkisen 25. sija on syyskauden maailmancupin parasta suomalaisantia Tuomas Harjulan Kontiolahden normaalikisan 14. tilan ohella.

– Tarkoitus on katsoa tässä lajissa kaikki kortit, kauppatieteitä Joensuun yliopistossa urheilun ehdoilla lukeva 26-vuotias Minkkinen sanoi.