Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eetu Nousiainen ponnisti Continental-cupissa kolmanneksi

Eetu Nousiainen on päässyt mäkihypyn Contintental-cupissa napakkaan hyppyvireeseen. Nousiainen ponnisti Rukan ensimmäisessä kilpailussa perjantaina neljänneksi ja nousi lauantain ensimmäisessä kilpailussa kolmanneksi.

Kolmossija on Nousiaisen uran paras Continental-cupin tasolla. Se järjestyi tasaisilla 128,5 ja 130,5 metrin hypyillä. Perjantain hypyt lennättivät hänet 127 ja 132,5 metriin.

– Eetu on kaivanut jostain hypyt kuntoon. Tekniikka on nyt loksahtanut paremmalle tolalle, ja tuli mukavan näköisiä hyppyjä, maajoukkuevalmentaja Lauri Hakola kiitteli suoritusta.

– Myönteistä näissä kisoissa on ollut sekin, että olemme saaneet kahdessa kilpailussa yhteensä seitsemän miestä cupin pisteille.

Itävallan Jan Hörl voitti lauantain kilpailun 137,5 ja 132 metrin hypyillä. Puolan Jakub Wolny jätti Nousiaisen niukasti kolmanneksi.

Jarkko Määttä oli päivän ensimmäisessä kilpailussa 14:s. Hän paransi neljä sijaa perjantain kilpailussa.

Arttu Pohjola oli päivän kilpailussa 22:s ja Henri Kavilo 24:s. Perjantaina pisteille pääsivät myös Kalle Heikkinen, Eetu Meriläinen ja Andreas Alamommo.

Rukan kilpailut jatkuvat vielä lauantaina iltakilpailulla, joka alkaa kello 19.

Viisas ratkaisu

Maajoukkuehyppääjistä terävimmässä kunnossa olevat Antti Aalto ja Niko Kytösaho kilpailevat viikonvaihteessa Engelbergin maailmancupissa.

Päävalmentaja Janne Väätäinen ja Hakola arvioivat, että Continental-cup sopii tällä hetkellä muille hyppääjille paremmin. Hakolan mielestä ratkaisu oli oikea.

– Teimme tällaisen linjauksen lentomäen MM-kisojen jälkeen. Arvioimme, että hyppääjien pitää kilpailla oikealla tasolla ja Continental-cup sopii suurimmalle osalle nyt maailmancupia paremmin, Hakola totesi.

– Se on realismia yksilön kehityksen kannalta. Ja jälkiviisaana on todettava, että näin olisi pitänyt toimia jo aiemmin.

Ongelmana on kuitenkin cupin harva kilpailuaikataulu. Continental-cup jatkuu Rukan jälkeen Engelbergissä joulun jälkeen. Seuraavat kilpailut hypätään vasta 9.–10. tammikuuta Planicassa.