Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Aallon varmuus riitti 20. sijaa Engelbergissä

Antti Aallon varmuus riitti Engelbergin maailmancupviikonlopun ensimmäisessä kilpailussa 20. sijaan. Tulos sivuaa Aallon kuluvan kauden parasta sijoitusta cupissa.

Aalto ponnisti HS140-hyppyristä 120,5 ja 122,5 metrin hypyt. Edellispäivän karsinnassa Aalto pääsi 124,5 metriin ja koekierroksella 112 metriin.

– Onneksi heikko hyppy osui karsintaan, päävalmentaja Janne Väätäinen totesi.

– Kilpailuhypyistä ensimmäinen oli siihen paikkaan hyvä. Toisessa ponnistus lähti mielestäni pienen puristamisen kautta alkuun, mutta Antin mielestä hypyillä ei ollut suurta eroa.

Aalto oli 20:s myös Rukan ensimmäisessä kilpailussa ja sijoittui sen jälkeen lentomäen MM-kisoissa 16:nneksi.

– Antti on menossa eteenpäin, ja hyppy paranee varmasti. Hommaa viilataan pikku hiljaa, joten ei mitään huolta, Väätäinen arvioi Suomen ykköshyppääjän tilannetta.

Norjan Halvor Egner Granerud otti kilpailussa neljännen peräkkäisen voiton maailmancupissa. Lentomäen MM-kisoissa hän jäi Saksan Karl Geigerin jälkeen hopealle.

Kamil Stoch oli Engelbergissä toinen ennen Anze Lanisekia.

Noususuuntaus tökkäsi yliyritykseen

Niko Kytösahon harjoitukset sujuivat lentomäen MM-kisojen jälkeen hyvin Plancian hyvissä olosuhteissa. Engelbergin kilpailun koekierroksella hän rojautti komean hypyn 126 metriin, mutta kilpailu meni pilalle heti ensi yrityksellä.

Kytösaho epäonnistui, tipahti vaikeassa tuuliraossa sataan metriin ja jäi sijalle 46.

– Nuorta miestä koeteltiin, mutta tämä on mahtava paikka saada oppia, jos asia käsitellään oikein, Väätäinen viittasi yliyritykseen kilpailuhypyssä.

– Nikolla hyppy on muuten kehittynyt nousujohteisesti. Kyllä se jossain kohtaa kautta tuottaa hedelmää.

Lauantai-iltana Väätäinen käy vielä päivän suoritukset läpi hyppääjien kanssa.

– Katsotaan hypyt nopeasti. Ei jäädä hinkkaamaan mitään. Askel askeleelta eteenpäin, Väätäinen muistutti maajoukkueen kehitystyön prosessiluonteesta.