Ampumahiihtoon vaihtanut hiihtotähti Nilsson onnistui penkalla – ensimmäinen nolla-ammunta

Stina Nilsson ylsi uuteen merkkipaaluun. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT–TT

Maastohiihdosta ampumahiihtoon siirtynyt olympiavoittaja Stina Nilsson ylsi uuteen merkkipaaluun uudella urallaan, kun ruotsalaisampumahiihtäjät jatkoivat maailmancup-näyttöjen antamista maanantaina Östersundissa. Nilsson tähtäsi sprinttikisassa pystyammunnassa puhtaan tuloksen eli osuman kaikkiin viiteen täplään ensimmäisen kerran kilpailuolosuhteissa.

– Niin ihana nolla, Nilsson riemuitsi.

Sunnuntain sprintissä Nilsson ampui kaikkiaan neljä sakkoa ja oli muutenkin ongelmissa, kun hän kaatui kisassa ja myös hiihti hetken väärään suuntaan. Sijoitus oli vasta 13:s. Maanantaina meno oli tyystin toista: ainoa ohilaukaus tuli makuupaikalta, ja hän sijoittui kisan kolmanneksi Elisabeth Högbergin ja Tilda Johanssonin jälkeen.

Nilssonia ei ole vielä nähty ampumahiihdon maailmancupissa tai kakkostasolla IBU-cupissa. Ruotsin valinnat tammikuun kansainvälisiin kisoihin julkistetaan tiistaina, ja Nilsson lienee hyvinkin ehdolla tammikuun IBU-cupin kisoihin.

– Katsotaan, miten käy. Tämä (maanantain) tulos oli joka tapauksessa upeaa saada, Nilsson sanoi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut