Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden 2010 MM-jalkapallon katastrofiluotsi palaa pitkän tauon jälkeen valmentajaksi – osoitteena Ranskan liigassa rämpivä Nantes

Ranskan jalkapallomaajoukkueen entinen päävalmentaja Raymond Domenech palaa pitkän tauon jälkeen valmennustehtävien pariin. Hän alkaa luotsata Ranskan liigassa putoamista vastaan taistelevaa Nantesia.

Domenech, 68, on yksi ranskalaisen jalkapallohistorian ristiriitaisimmista hahmoista. Hän valmensi Ranskan maajoukkuetta vuosina 2004–10, jolloin saaliina oli vielä Saksan MM-lopputurnauksesta finaalipaikka ja hopea, mutta neljä vuotta myöhemmin Etelä-Afrikassa MM-kisataival päättyi karsiutumiseen alkulohkossa ilman yhtään voittoa.

Domenech joutui välillä suorastaan naurunalaiseksi, sillä hän myönsi turvautuneensa maajoukkueen pelaajavalinnoissa astrologian apuun. Varsinkin katastrofaalisesti päättyneen Etelä-Afrikan lopputurnauksen jälkeen kritiikki Domenechia kohtaan oli Ranskassa myrkyllistä.

Domenech ei ole Etelä-Afrikan MM-kisojen jälkeen ollut kymmeneen vuoteen virallisessa valmennustehtävässä. Sen sijaan hän on työskennellyt Ranskan televisiossa jalkapalloasiantuntijana.

Kahdeksan viime peliään peräkkäin ilman voittoa pelannut Nantes on Ranskan liigassa viidenneksi viimeisenä. Domenech on seurassa 13 viime vuoden aikana 15:s valmentaja.