Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elliot Web ja Koveri veivät suurimmat setelit Sorsasalon raveissa

Toistaiseksi viimeiset Toto75-finaaliravit ajettiin tapaninpäivänä Kuopion Sorsasalossa.

Kotiradan Elliot Web vei lämminveristen 1. divisioonafinaalin 10 000 euron ykköspalkinnon. Juha Pylkkäsen valmentama hevonen sai hyvän juoksun johtaneen Orlando Knickin takana. Veli-Pekka Toivanen käänsi Elliot Webin lopussa toiselle ja se spurttasi ohi johtaneesta.

Toivanen ja Pylkkänen ottivat ilon irti seremonioissa. Pylkkänen kertoi, että hevonen tuli hänelle aikoinaan alun perin kuntoutukseen ja sen kanssa on tehty paljon töitä.

Suomenhevosten 1. divisioonan finaalissa suosikkipari Morison–Koveri taivalsi rinta rinnan Koverin johtaessa. Morison laukkasi viimeisellä takasuoralla ja se taisi ratkaista taiston. Pasi Impolan Koveri piti voittoon ennen Veeran Poikaa.

– Koveri pääsi hyvin matkaan ja kun päästiin keulaan, se oli iso etu. Koveri on paljon voittanut keulasta. Se on tosi hyvässä kunnossa ja jääpolanneradat sopii sille, ohjastaja Ahti Antti-Roiko kertoi seremonioissa.

Kierros käynnistyi Ice Winen kirivoitolla. Iikka Nurmonen tarjosi sille juoksun toisen hevosen selässä loppusuoran alkuun asti, jolloin tamma sai kuskilta kirimerkin. Ice Wine teki nopeasti ratkaisevan eron muihin. Sen valmentajalle Leo Mönttiselle voitto oli jo vuoden neljästoista.

Savon Kingi irtosi keulasta voittoon toisessa kohteessa. Voitto oli sen ohjastajalle Jukka Torviselle kauden sadas.

Kari Alapekkala ei tehnyt Torniosta turhaa reissua Kuopioon. Hänen valmentamansa ja ajamansa Torrent d’Inverne teki vahvan juoksun rivin kolmannessa kohteessa ja puristi lopussa kärkeen.

Kotiradan Kartier kiri voittoon enintään 40 000 euroa vastaan enintään 80 000 euroa tienanneiden tasoitusajossa tuoden Nurmoselle toisen voiton kohdelähdöissä.

Päätöskohteessa Joseph Boko runnoi suosikkina voittoon. Rivi palautti 1339,48 euroa.