Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuoret Leijonat perää huolellisuutta Sveitsiä vastaan – "Kiekollista varmuutta pitää saada lisää"

Yksi sun toinen Suomen alle 20-vuotiaiden MM-jääkiekkomaajoukkueessa haluaa lisää ryhtiä kiekolliseen peliin turnauksen toiseen otteluun Sveitsiä vastaan. Vaikka Saksasta heltisi 5–3-voitto, kiekkohuolellisuuteen jäi parannettavaa.

Koronavirustartuntojen riivaama, varamiehinen Saksa sai vain jotenkuten jalkeille kolme kentällistä. Sillä oli karanteenimääräysten takia käytössään yhdeksän hyökkääjää ja viisi puolustajaa, joten esimerkiksi joukkueen ykköstähti, viime NHL-draftin kolmosvaraus Tim Stützle joutui urakoimaan kahdessa hyökkäysketjussa.

Tästä huolimatta Saksa kipusi ottelun puolivälissä Stützlen osumalla 2–3:een, maalin päähän Suomesta. Vastustajalle aukesi tekopaikkoja Suomen kiekonmenetysten takia.

– Ensimmäisessä turnausottelussa vaivaa aina jännitys, etenkin nyt, kun on ollut pitkä tauko kansainvälisistä peleistä. Ensimmäinen ottelu oli hyppy tuntemattomaan. Se näkyi sitten kiekollisessa pelissä, syöttöjen laadussa ja laukauksissa, Suomen päävalmentaja Antti Pennanen ymmärtää.

Hän myöntää, että tänään kello 21 Suomen aikaa alkavassa Sveitsi-ottelussa kiekkovarmuuden on syytä olla korkeammalla tasolla.

– Kiekollista huolellisuutta pitää parantaa. Enemmän on kuitenkin asioita hyvällä mallilla. Meillä oli Saksaa vastaan 25 maalipaikkaa, joka on kansainvälisissä peleissä korkea lukema, Pennanen muistuttaa.

MM-peleihin into piukassa

Kotimaisessa Liigassa Ilveksessä kosolti minuutteja saanut ykköskentällisen puolustaja Santeri Hatakka näkee, että Suomi pystyy tiivistämään peliään.

– Voitto Saksasta oli tärkeä. Negatiivista oli, että menetimme paljon kiekkoja, mistä vastustaja sai maalipaikkoja. Kiekollista varmuutta pitää saada lisää, Hatakka vaatii.

Hän avasi MM-pistetilinsä jo neljännellä minuutilla maalisyötöllä Anton Lundellin tekemään 1–0-osumaan.

– Antoi itseluottamusta, kun sai onnistumisia. Se helpottaa pelaamista, Hatakka järkeilee.

Alle kaksikymppiset kiekkolupaukset etenevät kärsimättömyydessään usein tunne ja vaisto edellä. Kisakaupunki Edmontoniin hotellin ja hallin välille koronapandemian takia luotu tiivis turvakupla on vaatinut heiltä venymistä, kun ensi alkuun MM-reissun neljä ensimmäistä vuorokautta sujuivat eristyksessä omissa huoneissa.

– Neljä päivää meni lopulta yllättävän nopeasti, mutta tämän (pelaamisen) takiahan tänne on tultu, Hatakka kuvailee.

Maalivahtivalintaa ei ole lukittu

Suomi ei ainakaan turnauksen alkupeleissä ole lukinnut maalivahtivalintaansa. Saksaa vastaan torjui Mestiksen TuTossa syyskaudella pelannut Kari Piiroinen, Sveitsiä vastaan vuorossa on niin ikään Mestiksessä ja Kiekko-Espoossa kiekkoja poiminut Roope Taponen.

Piiroiselle avausottelu ei ollut herkullinen lähtö, sillä Saksa laukoi satunnaisesti.

– Sellainen vaikea peli, kun ei pääse oikein rytmiin. Laukauksia tuli aika harvakseltaan, Piiroinen kuvailee.

A-lohkon tuleva vastustaja Sveitsi hävisi Edmontonissa MM-avauksessaan Slovakialle 0–1. Vuoden takaisissa nuorten MM-kisoissa Tshekissä Sveitsi kaatoi Suomen 5–2, kun Nuorten Leijonien pelaaminen herpaantui ottelun jälkipuolikkaalla.

– Sveitsi on joukkuerankingissa viidentenä. Laadukas joukkue, päävalmentaja Pennanen kehuu.