Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Markkasen Chicago hävisi jo kolmannen ottelunsa putkeen – suomalaispelaaja loukkaantui

Suomalaispelaaja Lauri Markkasen joukkueen Chicago Bullsin alavireisenä alkanut NBA-taipale jatkui jo kolmannella tappiolla putkeen, kun joukkue kaatui Golden State Warriorsia vastaan varhain maanantaina Suomen aikaa käydyn tasaisen kamppailun jäljiltä pistein 128–129. Otteluerät käytiin pistein 27–24, 29–36, 41–33 ja 31–36.

Pelin loppupuoliskolla näytti vielä siltä, että Markkasen Bullsin olisivat nappaamassa voiton, sillä joukkue oli johdossa suuren osan 3. ja 4. neljännestä ennen Warriorsien viime hetken kiriä.

Chicagolaisten suomalaispelaajaa ei voi syyttää löysäilystä, sillä hän kerrytti ottelussa tililleen 23 pistettä . Enemmän pisteitä kerrytti samasta joukkueesta vain Zach LaVine 33 pisteellään, ja ottelun pistekuninkaaksi nousi Golden State Warriorsin Stephen Curry 36 pisteellä.

Ottelun loppua kohden Markkanen loukkaantui. The Athletic -lehden Bullsia seuraavan toimittajan mukaan hänelle on diagnosoitu pohjevamma, josta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Illan muissa otteluissa Charlotte päihitti Brooklynin 106–14, New Orleans San Antonion 98–95 ja Washington kaatui Orlandolle 113–120. Cleveland päihitti Philadelphian selvin luvuin 118–94, New York Milwaukeen 130–110 ja Indiana Bostonin täpärästi pistein 108–107.

Dallas rikkoi ennätyksen

NBA:n illan ottelusarjan avauksessa nähtiin historiallisen yksipuolinen pelin alkupuolisko, kun vierailemassa ollut Dallas Mavericks oli rankaissut isäntäänsä Los Angeles Clippersiä 50 pisteen johdolla pelin puoliväliajan koittaessa.

Pistesaldo oli pelin puolivälissä 77–27 Dallasin eduksi, mikä NBA:n kotisivujen mukaan on suurin liigan historiassa nähty alkupuolen erotus. Ennätys jätti varjoonsa jopa Golden State Warriorsin 47 pisteen etumatkan Sacramento Kingsiä vastaan vuonna 1991.

– En ole nähnyt mitään tuollaista aiemmin NBA:ssa, ja Clippersit olivat sentään kotikentillä, saman kaupungin Lakersin entinen suuruus Magic Johnson kommentoi Twitterissä.

Pelin loppupuoli sujui tasaisemmin, mutta erotusta Clippersit eivät onnistuneet kuromaan umpeen ja Dallas voitti lopulta pistein 124–73.

Kovin korintekijä Dallasin riveissä oli slovenialaispelaaja Luka Doncic, joka takoi 18 pistettä ensimmäisen puolikkaan aikana ja 24 koko pelin aikana. Yhdysvaltalainen Josh Richardson lisäsi omat 15 pistettään ensimmäisellä puolikkaalla ja kaikkiaan 21.

Los Angelesin edustajien peliä rampautti Kawhi Leonardin puuttuminen kentiltä loukkaantumisen vuoksi.

Dallasille valtava voitto tuonee itsevarmuutta, sillä joukkue oli avannut NBA-kautensa kahdella peräkkäisellä tappiolla, joista tuorein oli niin ikään Los Angelesissa samalla pelikentällä LA Lakersia vastaan.

--

Lähteenä myös AFP.