Pärmäkoski paransi yhdeksänneksi Tour de Skin yhteislähdössä: "Hyvä nousujohteinen veto"

Pärmäkoski nousi viimeisellä 2,5 kilometrin kierroksella kymmenen parhaan joukkoon. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Nousujohteisesti hiihtänyt Krista Pärmäkoski on sijoittunut parhaana suomalaisena yhdeksänneksi maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen toisella etapilla Sveitsissä. Naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun voitti loppukirissä Ruotsin Linn Svahn, joka oli eilen ykkönen kiertueen sprintissä ja johtaa kokonaiskilpailua.

– Yritin pysyä kaksi kierrosta tyynenä. Viimeisen kierroksen alussa ajattelin, että minun pitää voittaa tämä, Svahn sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n haastattelussa.

Ensimmäistä kertaa Tour de Skillä kilpaileva Svahn on saavuttanut suurimmat menestyksensä sprinttihiihdossa, ja lauantain ykkössija on hänen ensimmäisensä maailmancupissa sprinttiä pidemmillä matkoilla.

Val Müstairin yhteislähtökilpailussa toinen oli Venäjän Julia Stupak, kolmas Yhdysvaltain Jessica Diggins. Stupak hävisi Svahnille 0,7 sekuntia ja Diggins jäi venäläisestä sekunnin kymmenyksen.

Kiertueen voittajasuosikiksi ennakoitu Ruotsin Frida Karlsson oli neljäs pudottuaan kärjestä viimeisellä 2,5 kilometrin kierroksella. Karlsson sai tuomaristolta varoituksen hiihtotaparikkeestä.

Pärmäkoski oli lauantain kilpailussa alkuun sijoilla 20–30, mutta paransi otteitaan kisan toisella puoliskolla. Viimeisellä 2,5 kilometrin kierroksella hän nousi kymmenen parhaan joukkoon. Maalissa ero kärkeen oli 13,6 sekuntia.

– Hyvä nousujohteinen veto. Tarkoitus oli aloittaa rauhassa ja lähteä sitten kirimään, Pärmäkoski kommentoi Ylen tv-haastattelussa ja kuvasi jääneensä alun ruuhkassa vähän pussiin.

Matintalo menetti asemiaan

Eilen sprintissä onnistunut Johanna Matintalo oli 19:s menetettyään asemiaan kisan toisella puoliskolla. Matintalo hävisi Svahnille 51,1 sekuntia. Kärjestä 1.47 jäänyt Jasmi Joensuu oli 31:s ja Katri Lylynperä 45:s yli kaksi ja puoli minuuttia kärjelle hävinneenä.

– Korkealla hiihtäminen ei ole vahvuuteni, kiertueen ensikertalainen Joensuu tuumasi Ylelle.

Hän oli kuitenkin suhteellisen tyytyväinen hiihdettyään cupin pistesijan tuntumaan. Hän oli ensimmäinen, joka jäi pisteittä. Val Müstairissa hiihdetään noin 1 700 metrin korkeudella.

Kerttu Niskanen jäi kilpailusta pois vatsataudin takia, mutta sai ilokseen negatiivisen tuloksen koronavirustestistä.

Naisten kiertue jatkuu huomenna vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailulla, jossa matka on 10 kilometriä. Kiertueen kärkikolmikko on Svahn, Diggins ja Karlsson.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut