Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päävalmentaja Pennanen ylisti MM-pronssikapteeni Lundellia, jolta sujui myös mitalien jakaminen

Jääkiekon nuorten MM-kilpailujen pronssiottelun päättymisestä oli kulunut noin tunti, kun Suomen päävalmentaja Antti Pennanen saapui lehdistötilaisuuteen. Suomen mitalikantaan palauttanut valmentaja nosti avainasioiksi katkeran välierätappion käsittelyn ja sen, miten joukkue latasi vielä kaiken viimeiseen otteluun.

– Olen erittäin ylpeä. Haluan kiittää kaikkia pelaajia, joukkueen taustaryhmää ja valmentajia. Se oli uskomatonta, koska eilinen oli todella vaikea meille, Pennanen viittasi Yhdysvalloille kärsittyyn 3–4-tappioon.

– Pelasimme hyvän ottelun Yhdysvaltoja vastaan. Tänään meillä oli suunnitelma. Vielä yksi ottelu.

Edmontonissa pelattujen kisojen pronssiottelussa Venäjä iski alkutahdit 1–0-maalillaan, mutta Suomi nousi toisessa erässä tasoihin Anton Lundellin täysosumalla. Päätöserän alussa Mikko Petman ohjasi johtomaalin. Lundell tuplasi johdon tyhjään maaliin, ja Juuso Pärssinen viimeisteli 4–1-loppulukemat.

Pennanen ylisti ottelun jälkeen kapteeni Lundellia, joka taikoi ketjuineen ratkaisuja ottelusta toiseen.

– Hän on uskomaton. Millainen johtaja, millainen pelaaja, kunnioitan häntä paljon, Pennanen sanoi etäyhteydellä Suomeen välitetyssä lehdistötilaisuudessa.

Tärkeitä maaleja

Alkusarjan kolmessa ensimmäisessä ottelussa Lundell teki Suomen avausmaalit. Puolivälierässä Ruotsia vastaan Lundell vastasi päätöserässä 2–2-tasoituksesta ja syötti välierässä Yhdysvaltoja vastaan 3–3-tasoituksen jälleen kolmannessa erässä.

Pronssiottelun kaksi maalia sinetöivät onnistuneen MM-urakan.

– Hän blokkaa laukauksia, voittaa aloituksia, tekee maaleja ja tekee peliä. Hän pystyy tekemään kaikkea. Millainen pelaaja hänestä tuleekaan, Pennanen kuvaili Floridan NHL-joukkueen ykköskierroksen varausta.

Lundell itse suhtautui maltillisesti panokseensa.

– Luotimme vieruskaveriin ja pelitapaan. Annoimme mennä, ja meillä oli oikeanlainen rentous, Lundell sanoi.

– Pystyin ketjun kanssa auttamaan joukkuetta, ja meni ihan hyvin. Pelasimme joukkueena äärettömän hyvin. Kukaan ei pärjää yksin.

Pronssiottelun päätteeksi Lundellille oli tarjolla ekstraohjelmaa, kun hän jakoi jäällä mitaleja. Seremoniat olivat tavallista suppeammat, mutta ikimuistoisemmat.

– Meillä oli aamulla palaveri. Siellä minulle sanottiin, että jos voitamme, menen jakamaan mitaleja. Totta kai suostuin. Se oli yksi seikka lisää uutta ja erikoista, Lundell tuumi ja viittasi kuplaolosuhteissa pelattuihin poikkeusajan kisoihin.

Topi Niemelä valittiin nuorten MM-turnauksen parhaaksi puolustajaksi

Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin yhdysvaltalaishyökkääjä Trevor Zegras. Zegras keräsi seitsemässä ottelussaan tehopisteet 7+11. Loppuottelussa Zegras keräsi pisteet 1+1, kun Yhdysvallat kaatoi Kanadan 2–0.

Arvokkaimman pelaajan valinnan tekivät turnausta seuranneet toimittajat.

Turnauksen direktoraatti valitsi Suomen pronssijoukkueen Topi Niemelän kisojen parhaaksi puolustajaksi. Parhaaksi maalivahdiksi nimettiin Kanadan Devon Levi ja hyökkääjäksi Saksan Tim Stützle.

Toimittajien nimeämään tähdistökentälliseen nousivat maalivahdiksi Levi, puolustajiksi Kanadan Bowen Byram ja Suomen Ville Heinola sekä hyökkääjiksi Zegras, Kanadan Dylan Cozens ja Stützle.

Turnauksen parhaat pelaajat ja tähdistökentällinen julkistettiin Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kisasivuilla loppuottelun jälkeen.

Zegrasin takana pistepörssissä toiseksi ylsi Cozens (8+8) ja kolmanneksi Suomen Anton Lundell (6+4).