Matintalo ja Pärmäkoski hiihtivät Val di Fiemmessä sijoille viisi ja kuusi – Pärmäkoski on noussut Tour de Skin kokonaistilanteessa kuudenneksi

Mastintalo sijoittui viidenneksi. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Johanna Matintalo ja Krista Pärmäkoski sijoittuivat Tour de Ski -kiertueen kuudennessa kilpailussa sjoille viisi ja kuusi Italian Val di Fiemmessä. Matintalo jäi 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähdössä vain 7,2 sekuntia kilpailun voittaneesta Venäjän Natalia Neprjajevasta. Myös Pärmäkosken ero kärkeen oli alle kymmenen sekuntia.

Neprjajevan lisäksi suomalaiskaksikon edelle ennättivät Saksan Katharina Hennig, Ruotsin Ebba Andersson ja Itävallan Teresa Stadlober.

Kiertueen kokonaiskilpailua johtava Yhdysvaltain Jessica Diggins jäi yhdeksänneksi mutta säilytti johtoasemansa. Maailmancupia johtava joukkuetoveri Rosie Brennan uupui sijalle 31, mikä pudotti hänet Tourin kokonaiskilpailussa kakkossijalta Pärmäkosken taakse seitsemänneksi.

Matintalo tahtoo podiumille

Matintalon viides sija on hänen uransa paras maailmancupin tasolla. Hän jatkaa Touria sijalta 17.

– Olen tyytyväinen, kun tuli uran selkeästi paras sijoitus maailmancupissa. Oli hyvä päivä, ja sukset toimivat, Matintalo kertoi Hiihtoliiton äänitallenteessa.

Matintalo mietti silti jälkeenpäin, tekikö hän viimeisen kierroksen alussa pienen taktisen virheen.

– Olin viimeiselle kierrokselle lähdettäessä pikkusen liian kaukana kärkiryhmästä, Matintalo arveli.

– Viimeinen kierros meni sitten siihen, että yritin saada ryhmää kiinni tai pysyä mahdollisimman lähellä sitä eikä siihen, että olisin pystynyt tulemaan rennosti sen ryhmän mukana.

Matintalo jäi vain 3,1 sekuntia Anderssonista ja kolmossijasta.

– Olisi pitänyt olla paremmissa asemissa, jotta pystyisi kääntämään nämä tilanteet edukseen. Pikkusen harmittaa, kun pallipaikka jäi niin lähelle. Mutta toivotaan, että joku päivä on mahdollista saavuttaa se podium, Matintalo jatkoi.

Huolellista työtä Pärmäkoskelta

Pärmäkoski hiihti kilpailun harkiten ja varoi tuhlaamasta voimia. Hän tunsi välipäivän tuoneen hiihtoon lisäpuhtia.

– Ihan hyvä kisa. Vire oli yhden välipäivän jälkeen parempi kuin Toblachissa. Ainakin minulle teki hyvää, että sai vähän huilata, Pärmäkosi totesi.

– Oli loistava suksi. Piti ja luisti. Oli kiva hiihtää, kun oli kunnon pakkaskeli ja rautatieladut.

Pärmäkoski on Tourin kokonaistilanteessa kuudentena. Edellä olevista Ruotsin Frida Karlssonin vire on laskeva, mutta Neprjajeva uhkaa takaa ja ottaa todennäköisesti mojovat bonukset lauantain sprintissä.

Pärmäkoski voisi nousta Tourilla vielä sijan tai parhaassa tapauksessa kaksi.

– Pari kisaa jäljellä. Niissä pitäisi jaksaa puristaa. Huominen sprintti on minulle haasteellinen. Siinä pitäisi onnistua, jotta voisi olla kokonaiskilpailussa korkealla, Pärmäkoski arvioi tilannetta, muttei aio stressata asialla.

– Lähtökohtaisesti olen jo paremmilla sijoilla kuin Tourille lähtiessä ajattelin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut