Pärmäkoski taistelee kärkikymmenikössä

Pärmäkoski on Tourin kokonaistuloksissa kuudentena ennen perinteisen hiihtotavan sprinttiä. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Krista Pärmäkoski lähtee suomalaishiihtäjistä parhaista asemista Tour de Ski -kiertueen seitsemänteen ja viimeistä edelliseen kilpailuun. Pärmäkoski on Tourin kokonaistuloksissa kuudentena ennen perinteisen hiihtotavan sprinttiä, joka alkaa Italian Val di Fiemmessä kello 11.35 Suomen aikaa.

Johanna Matintalo jatkaa kiertuetta sijalta 17.

– Pari kisaa jäljellä. Niissä pitäisi jaksaa puristaa, Pärmäkoski arvioi tilannetta perjantaina Hiihtoliiton äänitallenteessa.

– Sprintti on minulle haasteellinen. Siinä pitäisi onnistua, jotta voisi olla kokonaiskilpailussa korkealla. Olen kuitenkin lähtökohtaisesti jo paremmilla sijoilla kuin Tourille lähtiessä ajattelin.

Pärmäkoski on jäänyt reilut kaksi minuuttia kiertuetta johtavasta Yhdysvaltain Jessica Digginsistä. Hänen edellään ovat myös Venäjän Julia Stupak, ruotsalaiset Frida Karlsson ja Ebba Andersson sekä Saksan Katharina Hennig.

Edellä olevista Karlssonin vire on laskeva, mutta kahdeksantena vaanivan Venäjän Natalia Neprjajevan kunto on nousussa.

Neprjajeva on vain 12 sekuntia Pärmäkoskesta jäljessä ja uhkaa ottaa vahvana sprintterinä muhkean bonuspotin sprintistä.

Matintalo oli Val Müstarissa vapaan hiihtotavan sprintissä 19:s, mikä oli häneltä loistosuoritus hänelle heikoimmin sopivassa lajissa. Perjantaina Matintalo sijoittui perinteisen hiihtotavan yhteislähdössä viidenneksi.

Suhosen vuoro rykäistä

Miesten sprintissä suurimmat suomalaisodotukset kohdistuvat lajin erikoismieheen Verneri Suhoseen. Val di Fiemmen sprintti on hänelle kiertueen toinen päämatka.

Val Müstairin sprintti meni häneltä pilalle loppusuoran kaatumisen takia.

Suhonen hiihti perjantain kilpailun verryttelynä, kun hän oli joutunut edellispäiväksi eristyksiin virheellisen koronanäytteen takia.

– Tästä tuli verryttely sprinttiä varten. Edellinen päivä meni koronakaranteenissa virheellisen testituloksen takia. Makasin koko päivän hotellihuoneessa, joten tästä tuli paikkojenaukaisulenkki, Suhonen kertoi kilpailun jälkeen.

Miesten kilpailu alkaa kello 12.05.

Vuorelalla iskun paikka

Markus Vuorela on miesten kilpailussa sijalla 25 ennen kahta jäljellä olevaa kilpailua. Hän on parantanut vauhtiaan tasaisesti ja noussut kiertueella vähitellen tavoitteensa mukaisesti 30 parhaan joukkoon.

Sprintti on Vuorelan huonoin matka, mutta Val di Fiemmessä hän pyrkii päättäväisesti karsinnasta erävaiheeseen.

– Nyt pitäisi päästä aika-ajosta jatkoon. Täällä jos missään se on mahdollista, Vuorela arvioi näkymiä kiertueen välipäivänä torstaina.

– Uskon, että osakkeeni nousevat, kun osa sprinttereistä on jo jättänyt kiertueen kesken ja alla ovat kaikki muut matkat.

Juho Mikkonen on kokonaistilanteessa 40:s, Lauri Lepistö 50:s ja Suhonen 58:s.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut