Sport jatkaa Liigassa myötätuulessa – sarjajumbo HPK menetti kahden maalin johtonsa

Sportin Roope Talaja (vas.) otti jäähyn pitämällä kiinni HPK:n Miro Ruokosesta Sport - HPK -ottelussa Vaasassa. KALLE LYDMAN / LEHTIKUVA

Seppo Hautala / STT

Vaasassa kohtasivat lauantaina jääkiekkoliigassa hyvin erilaisissa tilanteissa olevat joukkueet. Vaasan Sportilla on menossa pitkä voittoputki, kun taas Hämeenlinnan Pallokerho taivaltaa tappioputkessa.

Ei ollut valtava yllätys, että Sport vei ottelun voittomaalikisan jälkeen 4–3.

– Olemme monessa ottelussa pystyneet pelaamaan hyvin 40 minuuttia, mutta se ei riitä. Tänäänkin Sport pääsi tasoihin ylivoimamaalilla ja läpiajolla, HPK:n kapteeni Markus Nenonen viittasi jumbojoukkueen kahden maalin johdon menettämiseen.

Sportille voitto oli kolmas peräkkäin ja kuudes seitsemään viime otteluun.

Joukkueiden maalivahdeillakin on tilanne täysin erilainen: Sportin Niko Hovinen on henkilökohtaisessa voittoputkessa. Sen sijaan HPK:n Daniel Lebedeff pelasi edellisen Liigaottelun lokakuussa ja Mestistäkin vain kaksi ottelua marraskuussa.

HPK pelasi ennen lauantaita kymmenen ottelua saamatta aikaan kahta maalia enempää. Lauantaina tuli kolme, mutta se riitti vain yhteen sarjapisteeseen.

– Ei kyllä voi olla tyytyväinen pisteeseen, sillä voittoja me haemme. Usko ja luotto omaan tekemiseen on kova, mutta voitot rentouttaisivat peliämme. Maalit ja sitä kautta pelien voittaminen ovat tiukassa, Nenonen kertoi.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut