Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilma-aseiden EM-kisat peruttiin, ranking ei tuo Suomelle olympiapaikkoja

Tokion kuusi olympiamaapaikkaa jäävät jakamatta helmi–maaliskuussa Lohjalla, sillä Kisakallion urheiluopistoon kaavaillut ilma-aseiden EM-kilpailut peruuntuvat. Syy on tuttu: koronaviruspandemia.

– Terveys- ja turvallisuusriskit olivat koronan takia yksinkertaisesti liian suuret, vaikka yritimme rakentaa Kisakallioon "kuplaa", kilpailujen johtaja Marko Leppä arvioi tiedotteessa.

Kuplan saaminen tarpeeksi tiiviiksi osoittautui haastavaksi. Lepän mukaan pelkona oli myös, että mahdollinen viruksen leviäminen olisi rasittanut paikallista terveydenhuoltoa.

Kisoissa oli määrä jakaa olympiapaikkoja naisten ja miesten ilmakiväärissä ja -pistoolissa. Nyt ne menevät rankingin mukaan, eikä Suomi ole saamassa lisää Tokion paikkoja.

Yhteensä kymmenen olympiamaapaikkaa on vielä jaossa kivääri- ja pistoolilajeissa sekä trapissa Osijekin EM-kisoissa touko–kesäkuussa.

Lohjalta peruuntuvat myös para-ammunnan EM-kilpailut ja helmikuiset ilma-aseiden SM-kilpailut. Suomen ampumaurheiluliiton mukaan Euroopan ampumaurheiluliitto tutkii mahdollisuutta pitää EM-kisat jossain muualla ennen olympialaisia.