Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alkuvuoden ampumahiihtocup on ollut Norjan Eckhoffin näytöstä – "Voin voittaa yhdelläkin sakolla"

Norjan Tiril Eckhoff hallitsee ampumahiihdon naisten maailmancupia yksinvaltiaan ottein. Eckhoff otti torstaina cupissa viidennen voittonsa kuudessa viime kilpailussa vietyään Saksassa nimiinsä 7,5 kilometrin pikakilpailun.

Alkukaudesta ammuntansa kanssa kipuilleen Eckhoffin rutiini on kivunnut sille tasolle, että voittoja tulee kuin itsestään. Puhtaasti ampunut Italian Dorothea Wierer jäi kisassa kakkoseksi yhden sakon laukoneen Eckhoffin hiihtovoiman edessä.

– Valmentajani aina sanoo, että minun pitää luottaa itseeni enemmän, koska voin voittaa yhdelläkin sakolla, cup-kauden kuudennen ykköstilansa ottanut Eckhoff kertoi Kansainvälisen ampumahiihtoliiton (IBU) verkkosivuilla .

Cupin kokonaiskilpailun kärkikamppailussa hän on lähes ajanut maannaisensa Marte Olsbu Röiselandin etumatkan kiinni.

Oberhofissa ladulla kovinta vauhtia pitänyt Eckhoff jätti Suomen Mari Ederiä hiihdossa 54 sekuntia. Yhden sakon sekä makuulta että pystystä ampunut Eder poimi muutaman maailmancup-pisteen sijoituttuaan 37:nneksi.

– Olen taistellut niska- ja selkäongelmien kanssa. Viime viikolla se ei näkynyt hiihtämisessä niin paljon. Oletettavasti kolme kisaa putkeen ärsytti sitä kuitenkin sen verran, että tänään oli hankala päivä, Eder kertoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Makuupaikan huti kaiveli

Eder jäi ampumanopeudessa sekä Eckhoffista että ennen kaikkea Wiereristä, mutta 80 prosentin osumatarkkuus oli suomalaiselle maailmancup-kauden keskiarvoon verrattuna kohtuullinen lukema.

– Olisi pitänyt pystyä venymään. Osumat olivat sekä makuulta että pystystä tosi hyviä. Makuulta ohilaukaus lähti niin, että se oli vasta tulossa täplälle, ei ollut tosiaankaan täplällä vielä, kun laukaus lähti. Periaatteessa vahinko. Joskus niitä sattuu, mutta ei pitäisi sattua, Eder kommentoi.

Suvi Minkkinen oli yhdellä pystypaikan hudillaan toiseksi parhaana suomalaisena 56:s.

– Ei ollut kaukana, että olisi pystynyt toisen nollakisan ampumaan putkeen. Pieni virhe siellä, mutta aika korkealla on itselläkin vaatimustaso ammunnan suhteen, Minkkinen kuvaili.

Muista suomalaisista Erika Jänkä oli 70:s ja Venla Lehtonen sijalla 81.