Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi paransi sijan ampumahiihdon naisten viestissä, Saksa juhli kotimaisemissa

Suomi sijoittui 13:nneksi ampumahiihdon maailmancupin naisten viestissä Saksassa ja paransi yhden sijan alkukauden kahdesta viestistä. Suomi kilpaili Oberhofissa nelikolla Suvi Minkkinen, Mari Eder, Venla Lehtonen ja Erika Jänkä.

Suomi selvisi kahdeksasta ampumapaikasta ilman sakkokierroksia, mutta kymmenen varapatruunaa hidastivat menoa. Eroa voittajajoukkue Saksaan kertyi yli neljä minuuttia.

Vain yhden varapatruunan käyttäneen Minkkisen avausosuuden jälkeen Suomi oli seitsemäntenä.

– Omalta osalta Oberhofin kisoista paras veto. Viestiavauksista, jos aiempia vuosia katsotaan, niin paras avaus mitä olen tehnyt. Nyt alkoi hiihtokin pikkuisen löytämään uomiinsa tällä radalla, Minkkinen kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Ederin kakkososuuden jälkeen Suomi oli 11. sijalla. Suomalaisittain huolestuttavaa oli, että MM-kisojen lähetessä Ederin selkä on alkanut vaivata.

– Kauden hankalin kisa, äärimmäinen pettymys. Tilanne on menossa selän kanssa siihen suuntaan, että pitää olla tosi tarkkana eteenpäin, minkälainen kisakalenteri tai suunnitelma ylipäätänsä luodaan. Ja mistä saadaan apua, että päästään kiinni, mikä sen aiheuttaa, Eder kommentoi.

Ederin mukaan selkävaivat vaikuttivat hiihtämiseen selvästi.

– Ollaan haastavassa tilanteessa, Eder sanoi tiedotteessa.

Kolmososuudelta Lehtonen tuli vaihtoon 13. sijalla ja arvioi, että vire alkaa löytyä.

– Eiköhän tästä suunta ole toivottavasti koko ajan ylöspäin, Lehtonen kertoi tiedotteessa.

Ankkuri Jänkä selvitti makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla kaksi varapatruunaa.

– Makuu oli päivän onnistunein anti, se toi itseluottamusta. Toivottavasti saa tuon saman vietyä muihinkin kisoihin jatkossa, Jänkä kertoi ja toivoi hiihtoonsa parempaa iskua.

– Tuota vauhtia olisi voinut mennä hamaan tappiin, mutta ei jaksanut runtata.

Saksa juhli, Norjan tähti epäonnistui

Viestivoittaja Saksa joutui juhlimaan kotivoittoa tyhjien katsomojen edessä. Valko-Venäjä oli 4x6 kilometrillä toinen 17,4 sekunnin erolla ja Ruotsi kolmas jäätyään kärkivauhdista 35,7 sekuntia.

Kisaa sen puolivälissä johtanut Ranska menetti asemansa kolmososuuden pystypaikalla ja tuli maaliin viidentenä. Kestomenestyjä Norja aloitti viestin vaisusti, ja joukkueen ykköstähti Tiril Eckhoff epäonnistui kolmannella osuudella ampumapaikalla. Norja jäi seitsemänneksi.