Australian avoimilla koronaongelmia, turnausta ei kuitenkaan siirretä

Emil Ruusuvuori (kuvassa) ja Henri Kontinen välttyivät korona-altistumiselta matkustaessaan Australiaan. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tenniskauden ensimmäistä grand slam -turnausta Australian avoimia ei aiota siirtää helmikuulta, vaikka turnausta varjostavat huolet koronaviruksen kanssa. Näin vakuuttaa turnauspomo Craig Tiley.

Lauantaina kerrottiin, että 47 pelaajaa joutuu kahdeksi viikoksi hotellikaranteeniin Australiassa, koska tilauslennoilla Australian avoimiin paljastui koronavirustartuntoja. Tartuntoja on kaikkiaan neljä, joista yksikään ei ole pelaajilla. Altistumiset kuitenkin pakottavat lennoilla matkanneet pelaajat karanteeniin, joiden aikana harjoittelu ja turnaukseen valmistautuminen hankaloituu huomattavasti.

– Tiesimme, että tämä pandemia tuo huomattavia riskejä. Mutta Australian avoimet jatkaa aikataulussaan, Tiley vakuutti.

Suomen Tennisliiton mukaan Henri Kontinen ja Emil Ruusuvuori ovat jo Australiassa eivätkä he matkustaneet altistumisia tuoneilla lennoilla maahan. Kumpikin aikoo pelata yhden valmistavan turnauksen ennen 8. helmikuuta alkavaa arvoturnausta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut