Koronakupla koettelee pelaajien sietokykyä Australiassa – ovi tenniksen grand slam -kisaan aukeaa karanteenin kautta

Australian avoimia odottava tennispelaaja karanteenissa Melbournessa sijaitsevassa hotellissa. ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tenniskauden ensimmäisen grand slam -turnauksen, Australian avoimen mestaruuskilpailun alkuun on melkein kolme viikkoa, mutta klassikkokisa puhuttaa jo nyt – koronan takia.

Victorian osavaltion terveysviranomaiset tiedottivat tiistaina, että kaksi Australian avoimiin osallistuvaa pelaajaa oli antanut koronatesteissä positiivisen näytteen. Tennistapahtumaan liittyvien koronatartuntojen määrä on noussut yhteensä seitsemään.

Melbournessa pelattavaa grand slam -turnausta varten on turvallisuuden takaamiseksi rakennettu koronakupla, joka koettelee pelaajien sietokykyä. Kolmelta tilauslennolta maahan saapuneista pelaajista ainakin 72 on parhaillaan Melbournessa eristettyinä hotellihuoneissaan kahden viikon karanteenissa.

Paikalliset terveysviranomaiset eivät ole vielä ilmoittaneet, milloin karanteeniin asetetut pelaajat pääsevät pelikentille harjoittelemaan.

Rajoitukset raivostuttavat

Koronarajoitukset ovat raivostuttaneet joitakin pelaajia.

Miesten maailmanlistan 13:s, Espanjan Roberto Bautista Agut kuvaili tv-haastattelussa, että karanteeni on kuin "vankila wifillä". Hän kutsui koronajärjestelyjä "täydelliseksi katastrofiksi".

Eripuraa pelaajien keskuudessa lisää se, että tähtipelaajille suodaan koronakuplassa suurempia vapauksia kuin muille. Esimerkiksi Novak Djokovicilla, Serena Williamsilla, Rafael Nadalilla ja Naomi Osakalla on lupa lentää Melbournesta Adelaideen. Tähtipelaajat nauttivat paremmista palveluista, kuten parvekkeellisista hotellihuoneista, toisin kuin enemmistö pelaajista.

Turnausjärjestäjien mukaan useimmat pelaajat ovat kuitenkin hyväksyneet eristyksensä ilman purnaamista. Turnauksen johtajan Craig Tileyn mukaan Australian tiukat karanteenisäännöt aluksi järkyttivät joitakin pelaajia, mutta suurin osa heistä on kertonut hyväksyvänsä arkea koskevat rajoitukset.

Australian avoimen mestaruuskilpailun on määrä alkaa Melbournessa 8. helmikuuta.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut