Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Välähdyksen valmentajaa houkuttaa Elitkampen – "Suunnitelma on ollut salaisesti mielessä pitkän aikaa"

Vauhdikkaan suomenhevosori Välähdyksen paluu voittokantaan lauantaina Turun Metsämäen Toto75-kierroksella sai valmentaja Ville Korjuksen paljastamaan ajatuksensa toukokuisesta Solvallan Elitkampenista. Oritta ei ole Tukholman kylmäverikilpailussa vielä kertaakaan nähty, mutta sen kilpailemista lyhyen matkan vauhtikisassa on spekuloitu useasti.

– Suunnitelma on ollut salaisesti mielessä pitkän aikaa, Ville Korjus kertoi.

– Jos sinne meinaa mennä, nyt sinne pitää mennä, kun hevonen on jo 12-vuotias. Jos sinne ei nyt mennä, ei varmaan koskaan mennä, mutta sehän on kutsukilpailu. Eli hevosen täytyy olla riittävän hyvä saadakseen kutsun, terve ja yleisen tautitilanteen sallia sinne meneminen.

Välähdys juoksi Turussa voiton parijonosta kirillä, joka alkoi 800 metriä ennen maalia. Johtoasemaan kymenlaaksolaisori pääsi 600 metriä jäljellä eikä se enää paikastaan luopunut. Morison paikkasi laukkansa upeasti ja nousi toiseksi.

– Voitto maistui hyvälle. Parin viikon välein kun olisi startteja, se olisi kaikista paras. Sellainen suunnitelma oli, että ajetaan Turussa ja sen jälkeen Vermossa, Korjus valotti.

Aholan hevoset jatkoivat menestyskulkuaan

Vuoden komeettahenkilöksi Ravigaalassa nimetyn saarijärveläisen Kimmo Aholan hevoset jatkoivat menestyskulkuaan. Kavioliigassa Thai Profit jatkoi dominanssiaan vetämällä lähtöä alusta loppuun, vaikka Ricocone kiritti parhaansa mukaan. Toisen voiton talliin toi tamma Listas Tequila. Molempia ajoi Santtu Raitala, joka ohjasti Turussa Vonkarin ykköseksi jo ravien alkupuolella.

Ohjastajista kaksi Toto75-voittoa saavutti myös Antti Teivainen koko matkan tuulta halkoneen Pöylefantenin sekä täpärästi ykköseksi kirineen Want To Wheelsin rattailla.

Lauantain säväyttävimpiin kuului Night Guardin debyytti 1 600 metrillä. Kotiradan Harri Koivusen valmennettava juoksi Olli-pojan ajamana johtavan rinnalta väkevästi voittoon. Viime kaudella ruuna oli koko maan voitokkain lämminverinen. Ravirivin huipensi Look Completen hallittu täysosuma johtoasemasta.