Mäkimiehet jäivät joukkuekilpailussa kahdeksanneksi

Pisimmälle Suomen joukkueesta hyppäsi Antti Aalto. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Miesten mäkihyppymaajoukkue joutui tyytymään kahdeksanteen sijaan maailmancupin joukkuekilpailussa Lahdessa. Suomen joukkueessa kilpailivat Antti Aalto, Eetu Nousiainen, Jarkko Määttä ja Niko Kytösaho.

– Otettiin vähän treenin kannalta, ja sijoitus tuli suurimmaksi osaksi paskoilla hypyillä, Nousiainen totesi lauantaina ja siirsi samalla ajatuksensa sunnuntain henkilökohtaiseen kilpailuun.

– Huomenna jatketaan.

Aalto harmitteli heikkoa hyppytuntumaa, kun kilpailuun piti lähteä yhden harjoitushypyn turvin.

– Hyppäsin tästä mäestä viimeksi vuosi sitten, Aalto kertoi.

Lahden mäki on profiililtaan kovin erilainen kuin Keski-Euroopan mäet, joita Aalto on kolunnut lähes kuukauden yhdessä Kytösahon kanssa.

– Hypyt olivat heikkoja, eivät olleet oikein mistään kotoisin, Aalto moitti suorituksiaan.

– Mutta tästä on helpompi parantaa huomenna. Pitää vain saada tuntuma mäkeen.

Aalto ponnisti joukkuekilpailussa 117,5 ja 112,5 metrin hypyt. Nousiainen pääsi 107,5 ja 102 metriin, Määttä 101 ja 103 metriin sekä Kytösaho 116 ja 115,5 metriin.

Norja voitti joukkuekilpailun joukkueella Markus Lindvik, Daniel Andre Tande, Robert Johansson, Halvor Egner Granerud. Puola oli toinen ja Saksa kolmas.

- - - - - -

korjattu klo 19.40. Mäkijoukkueen neljäs hyppääjä oli Niko Kytösaho. Aiemmassa jutussa oli Eetu Nousiaisen nimi kahteen kertaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut