Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Niko Kytösaho ponnisti jälleen mäkicupin pisteille

Niko Kytösaho selviytyi ainoana suomalaisena mäkihyppääjänä Lahden maailmancupin toiselle kierrokselle, mutta päivä oli suomalaisilta talven parhaita. Vain toiselta kierrokselta pudonneen Antti Aallon suoritus on laskettava epäonnistumiseksi.

Kytösaho oli kilpailussa 121 ja 120 metrin hypyillä 24:s. Jarkko Määttä oli 118 metrin hypyllä 35:s, Aalto samanmittaisella hypyllä 36:s ja Eetu Nousiainen 111,5 metrin hypyllä 44:s.

Kytösaho oli korjannut laskuasentoaan syvemmäksi. Sen ansiosta ponnistus lähti paremmin jalasta, mutta ajoitus oli molemmissa hypyissä myöhässä.

– Hypyt olivat muuten hyviä, mutta myöhässä. Voin olla tulokseen tyytyväinen, kun tuli viidettä kertaa tällä kaudella cupin pisteitä, mutta hypyt eivät ole vieläkään niin hyviä kuin harjoituksissa, Kytösaho kertoi.

– Perustaso on kuitenkin noussut tosi paljon viime vuodesta. Kilpaileminen on nyt hauskaa, kun tiedän, että perustaso riittää maailmancupin kilpailuissa toiselle kierrokselle.

Määttä väläytti kauden parasta

Määttä saattoi harmitella, kun kelpo hyppy ei riittänyt 30 parhaan joukkoon, toiseen kierrokseen eikä cup-pisteisiin. Hypystä jäi silti hyvä mieli.

– Paras kilpailuhyppy pitkään aikaan, Määttä totesi.

– Reeneissä on tullut hyviä hyppyjä, vaikkei tietenkään liian usein. Mutta olen tiennyt, että hyppy on siellä, kunhan saan pään mukaan. Nyt ajattelin vain hyppyä, ja se tuli selkärangasta.

Nousiaisella oli samanlaisia tuntemuksia. Hän hyppäsi kilpailussa paremmin kuin karsinnassa ja joukkuekilpailussa.

– Meni paremmin kuin eilen. Muutin asentoa vähän, ja se toi tehoa ponnistukseen, Nousiainen totesi.

Myös Nousiaisen hypyssä oli hyvä muoto, mutta ponnistuksen ajoitus oli Kytösahon tapaan myöhässä.

Viime vuosien paras ja varmin suomalaishyppääjä Aalto jäi pahimmin miinukselle. Hänellä oli vaikeuksia sekä hyppyrin keulalla että ilmalennon alussa.

– Hyppy tuntui keulalla epätasapainoiselta. Se oli tuhoon tuomittu jo ponnistuksessa, Aalto harmitteli.

Granerudille tarjottiin liikaa vauhtia

Kilpailun voitti Norjan Robert Johansson 128,5 ja 126,5 metrin hypyillä. Voitto tuli kuin lahjaksi, kun maailmancupia johtava maanmies Halvor Egner Granerud ponnisti toisella peräti 137,5 metriin ja meni alastulossa nurin.

Granerud tipahti toisella kierroksella kärjestä neljänneksi. Edelle kiilasivat Johanssonin lisäksi Saksan Markus Eisenbichler ja Karl Geiger.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu ensi viikolla Saksan Willingenissä.