KalPa lähtee avaamaan Lukkoa

Tomi T. Turunen

Kolme edellistä otteluaan hävinneelle KalPalle tarjoutuu kasvojen pesun paikka kotihallissa, kun kylään liukuu tänään Lukko Raumalta. KalPa on hävinnyt kymmenestä edellisestä kotiottelustaan vain kaksi, mutta kun tappiot ovat tulleet edellisistä otteluista, pitäisi suuntaa saada keikahtamaan jälleen positiiviseksi.

- Miinusmerkkisistä putkista pitää pyrkiä aina mahdollisimman nopeasti irti, mutta mitä enemmän tuloksia tuijotetaan, sen väkinäisemmäksi peli helposti menee, KalPan päävalmentaja Pekka Virta muistuttaa.

KalPa vaihtoi perjantaiaamun jääharjoituksen kävelylenkkiin Puijolla.

- Jumpattiin, käveltiin porukalla, syötiin makkarat ja juteltiin. Fakta on se, että olemme edelleen hyvin kauden tavoitteessamme ja on tärkeää päästä lähestymään tulevaakin positiivisesta suunnasta, Virta painottaa.

Raumalaiset tappelivat vielä perjantai-iltana Bluesin kanssa tasapäin Espoossa, mutta kotijoukkue karkasi viimeisellä kymmenminuuttisella 4-1-voittoon.

- Tähän aikaan kaudesta menttaalipuolella on valtava merkitys. Edellinen Lukko-pelimme oli vauhdikas ja toivottavasti samanlaista on luvassa nytkin, päävalmentaja summasi.

- Kaikkien tärkeintä on löytää peli-ilo ja yritys. Sitä kautta kaksinkamppailut ratkeavat ja peli kääntyy, hän jatkoi.

KalPa ja Lukko ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Molemmat kohtaamiset ovat kulkeneet selvästi kotijoukkueiden komennossa. Lokakuussa Raumalla KalPa taipui 6-3 ja marraskuun alussa oli Lukon vuoro nöyrtyä Kuopiossa 5-0.

- Nöyrä toiveeemme olisi, että yleisö löytäisi tueksemme. Juuri tällaisilla hetkillä kotiyleisön tukea tarvitaan, Virta sanoi.

Vielä perjantai-iltana KalPa-luotsilla ei ollut täyttä varmuutta lauantain kokoonpanosta.

- Isoja muutoksia ei ole tulossa. Pakiston osalta asiaa pitää vielä mietiskellä ja sekin varmasti vaikuttaa, saako (Jussi) Pesonen omat varusteensa ennen peliä. Ainakaan vielä ne eivät ole Kuopioon tulleet, Virta kertasi torstaina kakkosvalmentaja Mika Strömbergiltä lainatuissa varusteissa debytoineen Pesosen tilannetta.

SM-liigaottelu KalPa-Lukko Niiralan jäähallissa lauantaina kello 18.30

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut