Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaishiihtäjien MM-valinnat ratkeavat ensi viikon sunnuntaina

Falunissa hiihdetty maailmancupin kisaviikonloppu oli osalle suomalaishiihtäjistä viimeinen kansainvälinen kunnonmittari ennen suomalaisittain 25. helmikuuta sprintillä alkavia MM-hiihtoja. Hiihtoliitto ilmoitti maanantaina, etteivät suomalaiset osallistu 20.–21. helmikuuta hiihdettävään Nove Meston cup-viikonloppuun Tshekissä, ja ensi viikonloppuna Ruotsin Ulricehamnissa kisaavat sprinttihiihtäjät.

Päävalmentaja Teemu Pasasen mukaan Nove Meston jääminen väliin liittyy terveysturvallisuuteen ja aikatauluihin.

– Tshekin kisat ovat niin lähellä MM-kisoja, että siinä on riskinsä, jos tulee karanteeneja, Pasanen kertoi STT:lle Falunista, jonne Ulricehamniin jatkavat suomalaiset jäivät harjoituskuplaan.

MM-kisoihin valmistautumisen aikatauluja sekoitti myös Pyhäjärven SM-hiihtojen siirtyminen viikolla. SM-kisat oli määrä kilpailla ensi viikonloppuna, mutta kun Ulricehamn vaihtui tammikuusta helmikuulle, SM-kisat työntyivät lähemmäs MM-hiihtoja ja kisataan 12.–14. helmikuuta.

– MM-joukkue valitaan SM-hiihtojen jälkeen sunnuntaina. Sen jälkeen olemme pari päivää kotona ja jatkamme Oberstdorfiin, Pasanen kertoi.

Suomalaiset leireilevät MM-kisamaisemissa viikon verran ennen kisojen alkua. Urheilijat liikkuvat koronakuplassa, kuten ovat tehneet koko kauden.

– Kotimaassa tehdään koronatestit ennen lähtöä, ja Saksassa koronakupla alkaa lentokentältä, Pasanen kertoi ja valotti kysyttäessä, ettei esimerkiksi ajomatkan aikana voi pysähtyä huoltoasemille vessatauoille. Münchenin lentokentältä ajaa Oberstdorfiin hyvällä kelillä runsaassa kahdessa tunnissa.

Päävalmentaja uskoo, että MM-kisoihin valitaan 8–10 naishiihtäjää ja saman verran miehiä. Koronakuplan takia kotiin jääviä varahiihtäjiä ei voi käyttää.

Kerttu Niskasen vammasta ei lisätietoa

Viikonloppuna Falunissa jalkaansa loukanneen Kerttu Niskasen tilanteesta Pasanen ei halunnut kertoa lisätietoja, koska kyse on urheilijan terveystiedoista

Ulricehamnissa hiihdetään viikonloppuna vapaan hiihtotavan sprintti ja pariviesti. Naisten joukkueessa ovat Anni Alakoski, Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen ja Katri Lylynperä. Miesten nelikon muodostavat Juuso Haarala, Joni Mäki, Verneri Suhonen ja Lauri Vuorinen.