Liverpool hyödynsi siirtoajan puolustuksensa vahvistamiseen – spekuloitu Ozan Kabakin laina varmistui

Keskuspuolustaja Ozan Kabak (vas.) siirtyy Schalkesta lainalle Liverpooliin. Parisen viikoa sitten vastassa oli Bayern Münchenin Robert Lewandowski. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Englantilainen jalkapalloseura Liverpool on hyödyntänyt suursarjojen talven siirtoajan puolustuksensa vahvistamiseen.

Siirtoajan loppuhetkillä vahvistuivat spekulaatiot turkkilaisen keskuspuolustaja Ozan Kabakin siirtymisestä saksalaisesta Schalkesta lainalle Liverpooliin. Joukkue hankki myös englantilaisen keskuspuolustaja Ben Daviesin mestaruussarjassa pelaavasta Prestonista.

Valioliigajoukkue Liverpoolilla on ollut vaikeuksia keskuspuolustuksen kanssa, sillä kokeneet Virgil van Dijk, Joe Gomez ja viimeisimpänä Joel Matip ovat olleet poissa pelistä loukkaantumisten vuoksi. Maanantaina kävi ilmi, että Matip joutuu oleman nilkkavamman takia sivussa koko loppukauden. Matip loukkaantui viime torstaina ottelussa Tottenhamia vastaan.

Valmentaja Jürgen Kloppin kerrotaan puhuneen jo viikkojen ajan siitä, miten korvaavat topparit voisivat vahvistaa joukkueen tilannetta merkittävästi.

"Näemme laatua ja potentiaalia"

Tavanomaista hiljaisempi siirtoaika päättyi Englannissa Suomen aikaa tiistaina aamuyöllä.

Muun muassa koronaviruspandemia ja brexit-rajoitukset ovat vaikuttaneet siihen, että monet Englannin Valioliigan seuroista ovat pitäneet rahanyörinsä tiukalla. Tämän myönsi myös suhteellisen tuntemattoman pelaajan Prestonista valinnut Klopp.

– Lienee selvää, että tavanomaisena siirtoaikana ja ilman muita ongelmia emme olisi etsineet pelaajaa Prestonista, Klopp sanoi.

Hänellä oli kuitenkin myönteistä sanottavaa Daviesista.

– Kuitenkin, kun näimme hänet (Daviesin) ja oma tilanteemme alkoi käydä entistä selvemmäksi, aloimme innostua ja tuumimme, että vau. Näemme laatua ja potentiaalia, Klopp kuvaili.

25-vuotias Davies, joka on pelannut Prestonissa vuodesta 2013 alkaen, kertoi yllättyneensä uransa saamasta käänteestä.

– Olihan se tietenkin yllätys, kun tästä alettiin puhua. Sitten ymmärsin, miten uskomattoman mahdollisuuden olen saanut, Davies sanoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut