Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neziri nipisti SE-sadasosan Berliinissä – tarvittava lataus löytyi "vähän rajummalla" musiikilla

Aitajuoksija Nooralotta Nezirin vire keskitalvella yltyi perjantaina entistäkin hurjemmaksi, ja saman tien suomalaisittain kaikkien aikojen nopeimmaksi. Neziri juoksi Berliinissä naisten 60 metrin aitojen uudeksi halli-SE:ksi 7,91, joka kohensi hänen edellisperjantaina Karlsruhessa juoksemaansa SE:tä yhden sadasosasekunnin.

Neziri sijoittui kovatasoisessa kisassa kolmanneksi. Voittoon aitoi Yhdysvaltain Christina Clemons maailman kauden kärkiajalla 7,83. Hollannin Nadine Visser kellotti 7,90. Reetta Hurske oli viides ajalla 8,12.

– Nyt oli parasta se, että juoksu kiihtyi hyvin loppuun. Se on tärkeää jatkoa ajatellen. Alku ei ollut ihan parasta, mutta silti tuli noin hyvä aika, maaliskuisiin Torunin EM-kilpailuihin kuntoaan tähtäävä Neziri totesi Urheiluliiton tiedotteessa.

Pika-aitapyrähdys juostiin perjantai-iltana Berliinissä kahdesti. Avauskisassa Neziri ehti toiseksi ajalla 8,05 kukistaen eurooppalaishuippu Visserin. Hurske oli avauskoitoksessa neljäs ajalla 8,21.

Nezirille jäi ensimmäisestä juoksusta hampaankoloon. Lähtölaukaus tuntui pamahtavan todella nopeasti.

– Tuntui, että laukaus pamahti juuri kun pääsin valmiit-asennossa pystyyn. Sen jälkeen oli tosi vaikea saada latausta toiseen juoksuun. Meinasi mennä fiilis, kun tietää olevansa hyvässä kunnossa ja sitten vetää tuollaisen ajan ensimmäisessä juoksussa.

Lataus kuitenkin löytyi juoksujen välillä Nezirin hakiessa sisuuntuneena uutta iskua musiikin myötävaikutuksella.

– Kuuntelin vähän rajumpaa musiikkia ja mietin, etten tullut juoksemaan mitään reilun 8 sekunnin aikoja, Neziri kertoi.

– Itse juoksusta jäi sellainen fiilis, että ensimmäinen aitaväli oli vähän hidas. Mutta se voi johtua siitä, että Clemons oli siinä vieressä. En kuitenkaan kolistellut aitoja, ja oma ennätys tällä alustalla oli ihan hyvin. Radanpinta tuntui verryttelyssä vähän siltä kuin se tarraisi kiinni piikkariin.