Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuningas Evartti joutui jakamaan voiton

Hallitseva ravikuningas Evartti teki odotetun paluun radoille lauantain Toto75-kierroksella Oulussa. Hevosen valmentaja Antti Ojanperä oli ennen starttia erityisen varovainen kommenteissaan, Hän painotti kisan olevan oriille vain osa talvitreeniä. Siihen nähden kiri kolmannesta ulkoa oli jopa odotettua parempi. Ykkössijan jakaminen Jamirin kanssa ei valmentajaa harmittanut.

– Evartti oli oikeinkin asiallinen, odotin paljon pahempaa. Jäykkä se oli, mutta päätimme ajaa yhden startin kesken talvitreenien, jotta Evartti olisi sitten vähän valmiimpi, kun ehkä Joensuussa kisataan 6. maaliskuuta. Olen tosi tyytyväinen Evarttiin tällä hetkellä, Ojanperä tiivisti kisan jälkeen.

Johtavan takaa kiriin rynnistänyt Jamir tuli loppumetrit hienosti, eikä maalin kohdalla kaksikon välille saatu lainkaan eroa. Myös sen valmentaja Tiina Pasma oli mielissään suojattinsa suorituksesta ja tasapäävoitosta.

– Harvinaista herkkua, ja vielä kuninkaan kanssa. Jamir on ollut meillä kolmevuotiaasta saakka, ja sen kanssa on päästy elämään hieno reissu, Pasma iloitsi.

Päivän pankki Astrum piti keulapaikalta pintansa. Myös kuumaksi pelihevoseksi noussut Ridgehead Laurette lunasti luottamuksen, vaikka kärkipaikka irtosi vasta kierros ennen maalia. Kavioliigan paras oli puolestaan takapareista hurjan lopetuksen tehnyt Leader Brodde. Suosikeista onnistui Astrumin lisäksi vain Roberto Diver, joka sai tehdä kärkipaikalla täysin oman juoksunsa.

Kaikki seitsemän kohdetta oikein veikanneet palkittiin ruhtinaallisesti lähes 10 000 eurolla, sillä Virin Veijari ja Trouble Leader aiheuttivat monelle harmaita hiuksia. Kummankin vire on ollut asiallinen, mutta ihan voittovauhtia kaksikolta ei etukäteen odotettu.