Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Ruusuvuori voitti Australian avoimissa avauskierroksen vastustajansa maratonottelussa – "Avain voittoon oli balanssi"

Suomen Emil Ruusuvuori on voittanut Ranskan Gael Monfilsin erin 3–6, 6–4, 7–5, 3–6 ja 6–3 miesten kaksinpelissä tenniksen Australian avoimen mestaruusturnauksen ensimmäisellä kierroksella. Ottelu venyi viiteen erään ja lähes neljään tuntiin.

Ruusuvuori on maailmanlistalla sijalla 86, Monfils puolestaan sijalla 11. Australian avoimissa Ruusuvuori on sijoittamaton, Monfilsin sijoitus on kymmenes.

21-vuotias Ruusuvuori ja 34-vuotias Monfils eivät ole kohdanneet toisiaan aiemmin, mutta he harjoittelivat yhdessä karanteeniajan Australiassa.

– Tiukka viisieräinen ja urani pisin ottelu. Vastassa oli huippupelaaja, joten olen tyytyväinen voitostani. Pystyin kontrolloimaan pelin kulkua oikeastaan läpi ottelun. Hieman menimme molemmat ylös ja alas ottelun aikana, mutta se on luonnollista pitkissä grand slam -otteluissa, Ruusuvuori kertoi Tennisliiton tiedotteessa.

– Avain voittoon oli balanssi, eli aggressiivisuuden ylläpitäminen ja malttaminen. Viiden erän ottelut ovat ihan oma lukunsa, näitä hetkiä varten pelaamme. Sitä tuntee olonsa todella väsyneeksi ottelun jälkeen, mutta kesken ottelun adrenaliini ottaa vallan ja sen avulla jaksaa. Hieman tuli kramppejakin viidennessä erässä, mutta muuten hyvä olotila.

Ruusuvuori kohtaa toisella kierroksella Espanjan Pedro Martinezin.

– Hän on fyysinen pelaaja, joka laittaa todella paljon palloja kenttään. Myös hänellä on hyvä vire päällä, joten luvassa on varmasti kova ottelu. Otan positiiviset asiat tämän päivän ottelusta mukaan ja katsotaan kuinka toisella kierroksella käy, suomalainen sanoi.

Tavallisesti tammikuulle sijoittuva Australian avoin alkoi maanantaina Melbournessa. Turnaus alkoi alkuperäisestä aikataulustaan myöhässä koronaviruspandemian aiheuttamien viivästysten vuoksi.

"Se oli vintage-Serenaa"

Naisten kaksinpelissä turnauksen kolmossijoitettu, Japanin Naomi Osaka voitti avauskierroksella Venäjän sijoittamattoman Anastasia Pavljutshenkovan suoraan kahdessa erässä 6–1, 6–2 runsaan tunnin pelin jälkeen.

Kymmenenneksi sijoitettu Yhdysvaltojen Serena Williams voitti niin ikään kahdessa erässä 6–1, 6–1 Saksan sijoittamattoman Laura Siegemundin. Ensimmäisen kierroksen ottelu kesti vajaan tunnin.

– Se oli hyvä aloitus, se oli vintage-Serenaa, 39-vuotias Williams totesi pelin jälkeen uutistoimisto AFP:n mukaan.

Williamsin edellinen grand slam -turnausvoitto tuli Australiasta neljä vuotta sitten, jolloin hän oli raskaana. Äitiyslomansa jälkeen Williams on tuloksetta metsästänyt 24. arvoturnausvoittoaan, joka nostaisi hänet kaikkien aikojen listan kärkeen yhdessä Margaret Courtin kanssa.