Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anton Lundell on valmis Leijona-debyyttiinsä – "Haluan näyttää, mitä osaan"

Kotimaisen jääkiekkokauden komeettoihin kuuluva Anton Lundell paistattelee jälleen valokeilassa. Torstaina HIFK-sentteri tekee ensiesiintymisensä Leijonissa, kun joukkue aloittaa Malmön EHT-turnauksen Venäjää vastaan.

Väkevää virettä Liigassa osoittanut ja reilu kuukausi sitten Nuoret Leijonat MM-pronssille kipparoinut Lundell suhtautuu uuteen uraetappiin tyynesti. Ensimmäisissä harjoituksissa Lundell muodosti ketjun Linköpingissä pelaavan Niko Ojamäen ja HPK:ssa tehokasta jälkeä tehneen Jere Innalan kanssa.

– Hyvin on lähtenyt liikkeelle. Vasta yksi treeni oli eilen, mutta nyt päivällä on toinen. Totta kai koetan pelata omilla vahvuuksillani, auttaa joukkuetta ja ketjukavereita, 19-vuotias Lundell puntaroi keskiviikkona maajoukkueen etätiedotustilaisuudessa.

– On kivaa päästä pelaamaan kovia pelejä Euroopan kärkipelaajia vastaan ja mittaamaan oma taso. Muuten pyrin pelaamaan omaa peliäni.

NHL-joukkue Floridan viime syksyn ykköskierroksen varaus on pelannut HIFK:n paidassa tällä kaudella yli piste per peli -tahdissa. Maaleja on 24 ottelussa syntynyt peräti 16. Nuorukainen on kyennyt mielestään ottamaan runsaasti kehitysaskeleita tällä kaudella.

– Tälle kaudelle tavoitteena oli jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäin. Siitä olen pystynyt jatkamaan ja jopa nostamaan tasoa. Tuntuu, että olen mennyt eteenpäin kaikilla osa-alueilla, Lundell summasi.

MM-kisatkaan eivät ole haihattelua

Jos Lundell jatkaa seuraavat kuukaudet samalla tasolla, nuorukaisella on mahdollisuudet jopa päävalmentaja Jukka Jalosen MM-kisaryhmään. Leijona-luotsi on antanut nuorille tähdille näytönpaikkoja aiemminkin.

– Sinne (MM-kisoihin) on vielä sen verran pitkä aika, etten halua lähteä spekuloimaan. Tässä turnauksessa haluan näyttää, mitä osaan. Sitten loppukausi pitää koittaa pelata mahdollisimman hyvin, Lundell kertoi.

Pelitavallisesti Lundellin voi odottaa loksahtavan nopeasti Jalosen sapluunaan. Vuodenvaihteessa sentteri loisti Nuorten Leijonien päävalmentajan Antti Pennasen alaisuudessa. Pennanen on toiminut pitkään Jalosen apuvalmentajana.

– Veikkaan, että heidän pelitavoissaan on aika paljon samoja juttuja. (Jalonen) on totta kai tosi menestynyt valmentaja, ja häntä kohtaan on tosi iso kunnioitus.

Venäjä-ottelun jälkeen Leijonat kohtaa lauantaina Tshekin ja sunnuntaina Ruotsin.