Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Seagullsin mestarilokit eivät aio parveilla kauppatorilla – "Mennään syömään, ja josko olisi saunakin lämpimänä"

Kotimaista koripalloa tällä kaudella dominoinut Helsinki Seagulls uusi lauantaina miesten Suomen cupin mestaruuden, kun se päihitti tiukassa loppuottelussa Tampereen Pyrinnön 97–95. Pyrintö pakotti Seagullsin korintekokilpailuun, jossa kolmen pisteen heittoja viskottiin oikealta ja vasemmalta. Seagullsin 50 kolmosyritystä on uusi pääsarjaennätys.

– Aika vaikea peli. Siellä (kolmen pisteen kaarella) on puolivapaata koko ajan ja meilläkin on sen verran heittäjiä, että on vain pakko heittää. Joskus menee ja joskus ei, analysoi Seagullsin konkari Timo Heinonen.

Läpi ottelun noin viiden pisteen johdossa ollut Seagulls ei varmasti olisi halunnut antaa voiton avaimia enää Pyrinnön käsiin, kun se pääsi sivurajalta juonimaan viimeistä tilannetta 1,4 sekuntia ennen ottelun loppua. Seagullsin kauhuksi Pyrinnön Osku Heinonen pääsi vielä palloon käsiksi, mutta hänen kaukoheittonsa ei uponnut.

– Heillä on erittäin kovia hyökkäyspään pelaajia, jotka tekivät kovia suorituksia. Heidän kanssaan tulee aina vaikeita hetkiä, Seagullsin Heinonen kehui vastustajaa.

Pelaajat arvostavat cup-kilpailua

Suomen cup oli tällä kaudella typistetty kahteen välierään ja loppuotteluun. 39-vuotias Heinonen on nähnyt kilpailun monet muodot, mutta tälläkin kaudella cupilla oli paikkansa.

– Cup hakee vielä omaa muotoaan ja koronan takia vielä enemmän. Oli erittäin kiva saada tähän helmikuulle ison panoksen peli. Tällä hetkellä tuntuu kivalta, että saatiin pelata ja voittaa, Heinonen sanoi.

Seagulls kuittasi voitosta 10 000 euroa. Raha on koronan keskellä seuralle merkittävä, eivätkä pelaajat rallattele voittorahoilla Helsingin yössä.

– Varmasti kaikki otetaan mielellään vastaan, ja on kiva olla pelaajana ja joukkueena tuomassa rahaa sisäänkinpäin. Mennään joukkueen kanssa syömään ja josko olisi saunakin lämpimänä? Ei tuolla kaupungilla varmaan lokkeja näy, Heinonen aprikoi.

Polkupyöräharrastaja Heinosen voi kaduilta silti kevään mittaan bongata.

– Lähisiirtymät tulee kuljettua pyörällä. Mielenkiintoisia kelejä on välillä ollut, ja on pitänyt kokeilla, miten se pyörä kulkee tuolla myräkässä.