Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HIFK katkaisi Tapparan pitkän putken kiihkeiden loppuvaiheiden ottelussa – sukeltamisjäähy korpesi Tappara-valmentaja Tapolaa

Ei kahta ilman kolmatta, on tuttu sanonta. Se todistettiin jälleen lauantaina todeksi Tampereen jäähallissa, kun kauden kolmas HIFK:n ja Tapparan välinen ottelu päättyi lukemiin 2–3.

Lokakuussa HIFK voitti Tampereella 3-2 sittemmin NHL:n Columbukseen siirtyneen Emil Bemströmin jatkoaikamaalilla, marraskuussa Tappara voitti Kristian Kuuselan jatkoaikamaalilla Helsingissä. Nyt ei tarvittu jatkoaikaa, sillä Miro Väänänen teki HIFK:n 2–3-maalin päätöserässä.

- Leskisen Ville heitti keskelle, ja lauoin. Kuti vähän epäonnistui, mutta onneksi meni maaliin. Tämä oli tärkeä voitto ja ansaitsimme sen myös, etenkin kun Anton Lundell puuttui, Väänänen sanoi.

Tappara oli voittanut yhdeksän edellistä otteluaan. Sen edellinen tappio tuli kotona Jukureille 9. tammikuuta maalein 3–5.

– Tiesimme sen (Tapparan) voittaneen pelejä putkeen, ja siksikin voitto maistuu makealle, Väänänen lisäsi.

Yksi syy tappioon oli, että Tapparan viidestä parhaasta pistemiehestä puuttui neljä. Anton Levtchi on loukkaantunut, Valtteri Kemiläinen ja Jiri Smejkal EHT-maajoukkuetehtävissä Malmössä ja Jukka Peltola pois muun syyn takia.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kävi kuumana, kun Lassi Vanhatalo sai jäähyn sukeltamisesta 50 sekuntia ennen loppua. HIFK:n puolustaja Johan Motin sai tilanteesta jäähyn kampituksesta. Tapola huuteli tuomareille vielä ottelun jälkeenkin näiden poistuessa jäältä.