Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jacquelin takaa-ajon voittoon – Harjula nousi suomalaisykköseksi

Ranskan Emilien Jacquelin voitti miesten takaa-ajokisan ampumahiihdon MM-kisoissa Pokljukassa. Puhtaasti ampunut Jacquelin kukisti Ruotsin Sebastian Samuelssonin 7,3 sekunnilla. Samuelsson selvitti kaikki neljä ampumapaikkaa myös puhtaasti.

Norjan Johannes Thingnes Bö oli kahden sakon rasittamana kolmas, häviten Samuelssonille niukasti.

Kisan suomalaiskolmikosta paras oli Tuomas Harjula, joka oli 27:s. Hän lähti kisaan 47. sijalta, joten nousua tuli hienosti. Harjula ampui vain yhden sakon. Se tuli viimeisellä ampumapaikalla.

Tero Seppälä ampui neljä sakkoa ja oli 32:s. Kuusi sakkoa kerännyt Olli Hiidensalo 52:s.

Tiril Eckhoffin MM-juhlat jatkuivat, mestaruus myös takaa-ajossa

Eilen sprintin maailmanmestaruuden ampumahiihdon Pokljukan MM-kisoissa voittanut Norjan Tiril Eckhoff päätti täydellisen viikonloppunsa toiseen MM-kultaan, kun hän piti muut takanaan takaa-ajossa. Sprintin yhdeksänneltä sijalta hopealle nousi Itävallan Lisa Hauser. Eilinen hopeamitalisti, Ranskan Anais Chevalier-Bouchet oli nyt pronssilla.

Eckhoffille mestaruus oli jo kisojen kolmas, sillä hän oli voittamassa kisojen avauslajia sekaviestiä Norjan joukkueessa.

Takaa-ajon ainoa suomalaisosanottaja Mari Eder kohensi 25 sijaa yhdessä päivässä, nousten sprintin 56. sijalta takaa-ajon 31:nneksi. Eder selvitti kisan yhdellä sakolla.

Ampumahiihdon MM-kisat jatkuvat tiistaina naisten 15 kilometrin normaalimatkalla. Miesten 20 kilometrin normaalimatka kilpaillaan keskiviikkona.