Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linda-Lotta Lehtoranta johdatti Peli-Karhut uusimaan koripalloilun naisten Suomen cupin voiton

Maajoukkuenainen Linda-Lotta Lehtoranta johdatti kotikaupunkinsa Kotkan Peli-Karhut sunnuntaina näytöstyyliin koripallon naisten Suomen cupin voittoon pistein 98–81. Lehtoranta heitti loppuottelussa Espoo Basket Teamin korisukkaan 15 pistettä ja pääsi nostelemaan voittopokaalia Espoossa.

– Meillä oli hyvä alku, mutta EBT tuli hyvin aggressiivisesti mukaan ja meille tuli menetyksiä ja huonoja ratkaisuja. Kun totuttiin heidän aggressiivisuuteensa, niin saatiin liikutettua palloa ja tehtyjä helppoja koreja, Lehtoranta analysoi.

Naisten liigan syöttöpörssin ykkönen pyörittää edelleen Peli-Karhujen peliä, vaikka nykyisessä sopimuksessa onkin optio siirrosta ulkomaille.

– Kyllä niitä (tunnusteluja ulkomaille) on ollut, mutta eipä niillä ole tässä vaiheessa enää ole oikein mitään väliä. Ensi kaudella on tavoite pelata ulkomailla.

Poikkeusolot vaativat poikkeusneuvotteluja

Lehtoranta, 29, on pelannut Peli-Karhuissa kaudesta 2017–18. Sitä ennen pelintekijälle tulivat tutuiksi niin Saksan, Tshekin ja Belgian kentät. Kokemus on valttia Suomessa.

– Olen päässyt pelaamaan erilaista korista ja erilaisessa ympäristössä. Se kasvattaa aina pelaajana ja ihmisenä, Lehtoranta analysoi ulkomaan vuosien antia.

Viime vuonna poikkeuskesä ei ollut helpoin mahdollinen sopimuksettomalle ammattikoripalloilijalle. Kotikaupungin koripallohallin ovet eivät koronarajoitusten takia auenneet sopimuksettomalle Lehtorannalle, joka kirjoitti tilanteesta Kymen Sanomiin yleisönosastokirjoituksen. Sen jälkeen asiat etenivät.

– Tilanne eteni tosi hyvin, ja pääsin sen jälkeen treenaamaan. Yhteisymmärryksessä saatiin asiat sovittua, eikä ollut mitään draamaa, Lehtoranta hymyilee.

Talven aikana vastaavassa tilanteessa ovat olleet monet juniorit.

– Totta kai pitää ymmärtää, että mennään terveys edellä, mutta on se tosi ikävä, etteivät nuoret pääse harrastamaan. Heilläkin pitäisi olla oikeus harjoitella, Lehtoranta toivoo.