Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Davidovalle yllätyskultaa ampumahiihdon MM-kisoissa, suomalaiset jäivät jämäsijoille

Uran toinen voitto ei olisi voinut tulla makeampaan paikkaan 24-vuotiaalle Marketa Davidovalle. Maailmancupissa kerran korkeimmalle korokkeelle noussut tshekki onnistui täydellisesti ampumahiihdon MM-kisojen naisten normaalimatkalla, ja yllätysmestaruus irtosi 27,9 sekunnin erolla Ruotsin Hanna Öbergiin.

Davidova osui kaikilla 20 laukauksellaan, Öbergille sekä pronssimitalin ottaneelle Norjan Ingrid Landmark Tandrevoldille kertyi sakko kummallekin.

– En tiedä kuinka (ylsin täyteen 20/20-suoritukseen). Taisin olla todella onnekas, koska yhtään osumaa ei ollut keskellä täplää, Davidova totesi kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n sivuilla .

Hermot nousivat pintaan vasta kisan viimeisellä laukauksella.

– Olin rauhallinen (ennen viimeistä ampumapaikkaa). Ja kun osuin viimeistä edellisen, olin vain että "herranen aika, minun on osuttava viimeiseen". Olin hieman hermostunut, mutta taisin siivittää luodin maaliinsa mieleni voimin, Davidova hehkutteli.

Davidova oli aiemmin saavuttanut henkilökohtaisella matkalla parhaimmillaan seitsemännen sijan vuoden 2019 MM-sprintissä.

Ederille neljä ohi pystystä

Suomalaisista Mari Eder oli 44:s, Suvi Minkkinen 57:s ja Erika Jänkä 81:s. Venla Lehtonen keskeytti kilpailun ensimmäisen pystyammunnan jälkeen.

Ederin kilpailu vesittyi pystyammuntaan, jossa ensimmäisellä paikalla tuli kolme hutia ja toisella yksi. Makuupaikat hän selvitti puhtaasti.

– Valitettavasti kaikki ohilaukaukset oli sellaisia roiskeita ja puolikkaita, pelattiin aika pienillä marginaaleilla. Toinen pystyammunta oli parempaa tekemistä, päämäärätietoisempaa, ja tuli sellainen virhe, minkä näin. Toisin kuin ensimmäinen pysty, missä kaikki tuntui hallitulta ja samalta, ja taulu ei vain kaatunut, Eder harmitteli Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

– Kyllä tämmöisessä tilanteessa, kun arvokisoja edeltävät tulokset ovat olleet heikohkoja, niin pitää luuppi kääntää harjoittelukauteen. Olen enemmän pettynyt siihen prosessiin, että olen siinä itse epäonnistunut, kisojen henkilökohtaisilla matkoilla sijat 56, 31 ja 44 ottanut Eder mietti.

Pokljukan MM-kisat jatkuvat keskiviikkona miesten 20 kilometrin normaalimatkan kilpailulla.