Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Surkeasti ampunut Suomi 25:s MM-parisekaviestissä – Ranska vei mestaruuden

Suomen vaisuus ampumahiihdon MM-kisoissa Pokljukassa sai jatkoa torstaina, kun vuorossa oli parisekaviesti. Jaakko Ranta ja Mari Eder jäivät 28 joukkueen kisassa 25:nneksi, suoriuduttuaan ampumapaikalla kehnoimmin kaikista maaliin tulleista joukkueista.

Ranta ampui yhden sakon ja käytti yhdeksän varapatruunaa, Ederin saldo oli 1+7. Eroa kisan voittaneeseen Ranskaan kertyi neljä minuuttia ja 18 sekuntia, ja tuloslistalla Suomen taakse jäivät vain Puola, Moldova ja kierroksella ohitettu Kroatia.

– Tuonne penkkatyöskentelyyn kulminoitui omalta osalta päivän kisa. Siellä ei saanut parasta suoritusta irti, joutui käyttämään liikaa varoja. Laukaukset oli puoli luotia ulkona, todella lähellä oltiin, että olisi vähemmällä selvitty, Ranta pohti tiedotteessa MM-kisojen avauskisaansa.

Ederillä oli vaikeaa etenkin makuupaikoilla (1+5).

– Henkilökohtaisesti olin hyvin epävarma, kun minua tähän pyydettiin, kun en ole ollut tyytyväinen makuuammunnan rytmiin. Vaikka henkilökohtaisissa kisoissa se pysty on ollut osumien kannalta haaste, kuitenkin tuollaisessa kovassa rytmiammunnassa minulla on kapasiteettia pitää sitä hallussa nopeassa ammunnassa paremmin kuin makuulla, Eder pohti tiedotteessa.

– Kun sitä makuuta rupeaa puskemaan vähänkin enemmän, tuntuu, että helposti stressi ja puristus tulee siihen sarjaan. Ja kyllähän se hiljaiseksi tietysti vetää tämä tuloskin.

Nousu ja lasku toivat kultaa

Jännittävä mestaruuskamppailu ratkesi loppulaskussa, kun Ranskan Julia Simon karkasi kisoissa jo kolme kultaa voittaneelta Norjan Tiril Eckhoffilta. Maalissa eroa oli Simonin eduksi 2,8 sekuntia. Pronssijoukkue Ruotsi hävisi voittajalle 22,6 sekuntia.

– Meillä molemmilla oli hieno hiihtokisa. Olemme erittäin hyviä laskemaan alas, Simonin parina mestariksi yltänyt Antonin Guigonnat myhäili kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n sivuilla .

– Viimeisen ammunnan jälkeen yritin pysyä Tirilin kyydissä. Viimeisessä nousussa minulla meni todella hyvin, ja lähdin hyökkäämään ensimmäisenä laskuun. Hieno päivä minulle ja meille, onnellinen Simon täydensi.