Akaa-Volley palasi normaalille tasolle ja kaatoi kotonaan Perungan Pojat

Akaa-Volleyn Urpo Sivula teki 17 pistettä. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Juha Aaltonen / STT

Akaa-Volley oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan 0–3, mutta perjantaina joukkue näytti jälleen joukkueelta, joka pystyy haastamaan miesten lentopallon Mestaruusliigan suurimmat suosikit VaLePan ja Savo Volleyn.

Oliver Lüütseppin valmentama joukkue kaatoi Perungan Pojat 3–0. Joni Mikkonen ja Urpo Sivula tekivät 17 pistettä. Vieraista 300. ottelunsa pelannut Eetu Häyrinen teki 10 pistettä.

– Tänään ei ollut meidän päivämme, mutta olihan se silti mukavaa pelata. Pari kuukautta oli totaalitaukoa. Nyt sai taas olla yhdessä muiden kanssa ja pelata, Häyrinen sanoi.

Akaa-Volley keskittyi liigan pistetilastoa johtavan Häyrisen pysäyttämiseen ja onnistui. PerPon valmentaja Jukka Tuovinen sai toisen erän viimeisen pallon tilanteesta punaisen kortin, kun päätuomari muutti linjatuomarin näytön PerPon tappioksi.

– Kysyin vain kohteliaasti miksi näit toisin kuin lähellä ollut linjatuomari, Tuovinen sanoi.

Etta katkaisi tappioputken

Oulun Etta voitti Raisiossa Loimun 3–0 ja otti näin kauden ensimmäisen vierasvoittonsa. Edellisen kerran Olli Kuoksan suojatit olivat juhlineet vieraissa tammikuussa 2020.

Tappio oli Loimulle jo yhdeksäs peräkkäinen. Se menetti torstaina mahdollisuudet pudotuspeleihin ja muutenkin kausi on ollut vaikea etenkin taloudellisesti.

Aleksi Muukkonen oli 19 pisteellä Ettan tehokkain. Janne Marttila teki 12 ja toinen yleispelaaja Jan Helenius 10 pistettä.

– Hyvä suoritus kaikin puolin. Vastustajalla ei ollut paljon panosta, mutta meillä on vielä kuudes sija mahdollinen. Lauantaina pelataan Vantaalla ja tänään kierrätettiin pelaajia senkin takia, Kuoksa sanoi.

Sebastian Pozo Hernandez teki Loimulle 15 ja Väinö Rahko 11 pistettä.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut